Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma): "Geweldig als plan van de ploeg perfect wordt uitgevoerd"

  Steven Kruijswijk was erg trots op het werk van zijn ploeg.

  Een plan tot in de puntjes uitgevoerd. Jumbo-Visma kon Tadej Pogacar vandaag dankzij werk van de hele ploeg van de troon stoten en Jonas Vingegaard in het geel helpen. Steven Kruijswijk was dan ook zeer tevreden na de zware etappe, maar blijft op zijn hoede voor het vervolg van de Tour.

  "Het was een enorm zware etappe die we vooraf al hadden aangestipt met de ploeg. We wilden Jonas (Vingegaard) voorbij Pogacar krijgen en dat is dankzij ons aanvallend werk vandaag gelukt", vertelde een tevreden Kruijswijk.

   

  "We moesten vandaag de koers hardmaken en daar hebben wij natuurlijk de ploeg voor. Met Van Aert, Laporte, Tiesj,... hebben we vandaag iedereen in de strijd gegooid. We wisten natuurlijk dat deze laatste beklimming perfect was voor Vingegaard en het was geweldig om onderweg via de radio te horen dat hij het kon afmaken."

  We zullen bij de les moeten blijven want met Pogacar weet je het nooit. 

  Steven Kruijswijk

  Vanaf morgen rijdt Vingegaard dus in het geel. Het beloven nog pittige dagen te worden voor de Deen en zijn ploeg. 


  "Er komt nu nog heel veel aan natuurlijk", beaamt Kruijswijk. "Dit was pas de eerste écht superlastige dag. Gelukkig kunnen we rekenen op een sterk team. We zullen alleszins bij de les moeten blijven want met Pogacar weet je het nooit. We zullen scherp moeten zijn tot in Parijs.

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Jonas VingegaardTJV79:33:20
  2Tadej PogacarUAD+2:43
  3Geraint ThomasIGD+7:22
  4David GauduGFC+13:39
  5Aleksandr VlasovBOH+15:46
  6Nairo QuintanaARK+16:33
  7Romain BardetDSM+18:11
  8Louis MeintjesIWG+18:44
  9Alexey LutsenkoAST+22:56
  10Adam YatesIGD+24:52