Ga naar de inhoud

Paulien Couckuyt en Thomas De Bock testen vlak voor WK atletiek positief op corona

Paulien Couckuyt

Een flinke tegenvaller voor Paulien Couckuyt en Thomas De Bock: de Belgische atleten hebben positief getest op het coronavirus, enkele dagen voor de start van het WK atletiek. Het is nog niet duidelijk of hun WK in gevaar komt.

Paulien Couckuyt en Thomas De Bock testten positief tijdens het trainingskamp in Irvine, Californië. De atleten zitten nu in quarantaine in hun hotel tot ze een negatieve test kunnen voorleggen. Pas dan mogen ze afreizen naar Eugene, waar het WK plaatsvindt.

 

De 25-jarige Couckuyt zou in Eugene deelnemen aan de 400 meter horden en maakt ook deel uit van de Belgian Cheetahs, de Belgische estafetteploeg op de 4x400 meter. "Normaal gezien zal haar quarantaine donderdag al afgelopen zijn", maakt coach Jacques Borlée zich sterk.

De Bock (30) is een van de 3 Belgen in de marathon, die komende zondag om 15.15 uur Belgische van start gaat. Voor hem wordt het nu wel heel krap om nog negatief te testen voor het WK.

 

Het WK atletiek gaat vrijdag van start, maar de reeksen van de 400 meter horden worden pas op dinsdag 19 juli gelopen. De reeksen van de 4x400 meter staan op het programma op zaterdag 23 juli.