Ga naar de inhoud

Wayne Rooney keert als trainer terug naar MLS-club DC United

Wayne Rooney keert terug naar bekend terrein.

Wayne Rooney heeft na zijn knotsgekke seizoen bij Derby County al een nieuwe uitdaging gevonden. Hij krijgt bij ex-club DC United in de Amerikaanse MLS de touwtjes in handen als coach.

Na zijn eerste stapjes als hoofdtrainer in Engeland steekt Wayne Rooney alweer de oceaan over. Bij DC United, waar hij speelde van 2018 tot 2019, krijgt hij zijn tweede kans als trainer.

 

"Wayne is een voetballegende en een van de meest opwindende opkomende managers in het voetbal", klinkt het bij de club. "Hij kent onze competitie en weet wat er belangrijk is om succesvol te zijn."

 

Rooney zwaaide vorig seizoen af bij Derby County, na 17 knotsgekke maanden. Wegens een overtreding van de boekhoudregels moest hij met 21 punten achterstand aan de competitie beginnen, maar ei zo na kon Rooney de degradatie nog vermijden.

 

Nu moet hij DC United weer hogerop loodsen. De club uit hoofdstad Washington staat op twee na laatste in de Eastern Conference met 17 punten uit 17 wedstrijden. Het kreeg in zijn laatste match nog een pak slaag van Philadelphia: 7-0.

 

Rooney is een voetbalicoon van Manchester United: hij scoorde 253 goals voor de Engelse topclub en won 5 landstitels en de Champions League. Met 53 doelpunten is hij ook nog altijd topschutter aller tijden voor Engeland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.