Ga naar de inhoud

Sterke selecties voor WK jumping en para-dressuur moeten België naar Spelen 2024 brengen

Jérôme Guéry (archief).

De Belgische bond KBRSF heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK ruitersport in Herning, van 6 tot 14 augustus in Herning. Met de sterkst mogelijke selecties in de jumping en paradressuur mikt het Belgische team op een ticket voor de Olympische en Paralympische Spelen in 2024 in Parijs. 

Met de certitude van nulrondes van Jérôme Guéry/Quel Homme de Hus, de betrouwbaarheid van Gregory Wathelet/Nevados S, de kampioenschapsspirit van Jos Verlooy/Igor en de topvorm van Nicola Philippaerts/Katanga van het Dingeshof moet de Belgische jumpingploeg meer dan bekwaam zijn om de kwalificatie voor de Spelen van Parijs te halen.

Met Niels Bruynseels/Delux van T&L hebben ze bovendien een bekwaam reserveduo achter de hand.

Met Michéle George/Best of 8 en Manon Claeys/San Dior zijn in de paradressuur de medaillekansen bijzonder groot. Barbara Minneci/Stuart en Kevin Van Ham/Eros van Ons Heem kunnen mogelijk boven zichzelf uitgroeien, met het uitzicht op nog meer podiumplaatsen.

In de dressuur liggen de verwachtingen een pak lager, zonder afbreuk te willen doen aan de inspanningen van de 4-koppige ploeg Charlotte Defalque/Botticelli, Domien Michiels/Intermezzo van het Meerdalhof, Larissa Pauluis/First-Step Valentin en Lore Vandenborne/Ikke-Pia van de Bergerhoeve.

Maar zij hebben niet de paarden om hoog uit te komen in het klassement. En ook de kansen van Lauren Vanlerberghe/Hollywood in de voltige liggen op een gelijkaardig niveau.