Ga naar de inhoud

Charly Musonda Jr. verklaart "verdwijning": "Wou geen risico nemen na pijn aan linkervoet"

De Musonda-youngster mocht meetrainen bij Zulte Waregem.

Charly Musonda Jr. heeft op sociale media voor duidelijkheid gezorgd na zijn onaangekondigde vertrek bij Zulte Waregem. De 25-jarige middenvelder trainde midden juni even mee met Essevee, maar verdween vervolgens van de radar. "Ik wilde individueel trainen na pijn aan mijn voet", legde de vrije speler uit.

"Na enkele verwarrende verhalen geef ik een update", begon Musonda Jr. zijn verhaal. "Mijn positie is duidelijk. Ik ging trainen bij Waregem om fit te worden." 

 

"De start van de voorbereiding begon in België in de eerste week van juni, eerder dan bij de meeste teams die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een vrije speler. Het gaf me de kans te trainen in een groep, in plaats van alleen."

Zulte Waregem en Musonda hebben nooit contracten getekend of afspraken gemaakt over een testperiode. "Zoals ik enkele weken geleden al vertelde, is mijn liefde voor mijn oude club Anderlecht daarvoor nog te groot", vertelde het voormalige toptalent, die 10 jaar geleden Anderlecht ruilde voor Chelsea.

Zoals ik enkele weken geleden al vertelde, is mijn liefde voor mijn oude club Anderlecht te groot om een contract te ondertekenen bij Zulte Waregem

Charly Musonda Jr.

Lees verder onder Instagrampost.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ik wilde geen risico's nemen, zeker omdat ik in gesprek ben met verschillende teams"

"Na een week training kreeg ik een beetje pijn in mijn linkervoet", ging Musonda verder. "Ik wilde geen risico's nemen, zeker omdat ik in gesprek ben met verschillende teams." 


"De beste optie was om een stap terug te zetten en mezelf goed te verzorgen. Ik ben dus niet zomaar verdwenen." 

 

"In Waregem kon ik een scan laten uitvoeren die toonde dat mijn blessure niet te ernstig was. Ik heb de coach vervolgens geïnformeerd van mijn beslissing om even individueel te gaan trainen."

   
Musonda Jr. is een vrije speler sinds zijn contract bij Chelsea eind juni afliep. De aanvallende middenvelder, ooit een toptalent, werd door de Blues de voorbije jaren uitgeleend aan achtereenvolgens Real Betis, Celtic en Vitesse. Mede door blessures kon hij zich nooit doorzetten.