Wielertransfers: Verlengingen voor Michal Kwiatkowski en Nairo Quintana

  Michal Kwiatkowski won dit jaar voor de tweede keer de Amstel Gold Race.

  Wielertransfers voor 2023 mogen sinds 1 augustus officieel aangekondigd worden. Op deze pagina verzamelen we alle nieuwtjes vanop de transfermarkt.

  belangrijkste wielertransfers
    van naar
  Alexander Kristoff (Noo) Intermarché-Wanty-Gobert Uno-X
  Eddie Dunbar (Ier) Ineos Grenadiers BikeExchange
  Filippo Zana (Ita) Bardiani BikeExchange
  Leo Hayter (GBr) Hagens Berman Axeon Ineos Grenadiers
  Mike Teunissen (Ned) Jumbo-Visma Intermarché-Wanty-Gobert
  Rui Costa (Por) UAE  Intermarché-Wanty-Gobert
  Rune Herregodts Sport Vlaanderen-Baloise Intermarché-Wanty-Gobert
  Arne Marit Sport Vlaanderen-Baloise Intermarché-Wanty-Gobert
  Søren Kragh Andersen (Den) Team DSM Alpecin-Deceuninck
  Quinten Hermans Intermarché-Wanty Gobert Alpecin-Deceuninck
  Kaden Groves (Aus) BikeExchange Alpecin-Deceuninck
  Tim Merlier Alpecin-Deceuninck Quick Step-Alpha Vinyl
  Casper Pedersen (Den) DSM Quick Step-Alpha Vinyl
  Jan Hirt (Tsj) Intermarché-Wanty-Gobert Quick Step-Alpha Vinyl
  Dylan Teuns Bahrain Victorious Israel-Premier Tech
  Jacopo Guarnieri (Ita) Groupama-FDJ Lotto-Soudal
  Bob Jungels (Lux) AG2R-Citroën Bora-Hansgrohe
  Tim Wellens Lotto-Soudal UAE
  Felix Grossschartner (Oos) Bora-Hansgrohe UAE
  Domen Novak (Slo) Bahrain Victorious UAE
   
  Lorena Wiebes (Ned) DSM SD Worx
  Zoe Bäckstedt (GBr)   EF
  Ashleigh Moolman-Pasio (ZAf) SD Worx AG Insurance-NXTG

  wielertransfers

  1. 11 uur 52. Michal Kwiatkowski verlengt contract bij Ineos Grenadiers tot 2025. Michal Kwiatkowski (32) heeft zijn contract bij Ineos Grenadiers verlengd tot 2025. De Poolse renner rijdt sinds 2016 voor het team, na vier jaar bij Quick Step. Als zijn nieuwe overeenkomst afloopt, zal hij dus tien jaar voor zijn huidige ploeg gereden hebben.  De wereldkampioen van 2014 won dit jaar voor de tweede keer in zijn carrière de Amstel Gold Race. Verder staan ook Milaan-Sanremo, Strade Bianche (2x), Tirreno-Adriatico, de Ronde van Polen, de Clasica San Sebastian en de E3 Harelbeke op zijn palmares, net als een rit in de Tour de France 2020. Dit jaar kende Kwiatkowski al heel wat tegenslag. Begin juni viel de Pool uit in het Critérium du Dauphiné, waar hij voor het laatst in actie kwam. Door een spierscheur moest de voormalige wereldkampioen passen voor de Ronde van Frankrijk. En in de Ronde van Polen verscheen Kwiatkowski niet aan de start nadat hij bij een val op training een hersenschudding had opgelopen .
  2. 16-08-2022.
  3. 11 uur 02. Domen Novak wordt ploegmakker van Pogacar bij UAE. Na Tim Wellens en Felix Großschartner heeft UAE Team Emirates zijn nieuwste aanwinst bekendgemaakt: Domen Novak. De 27-jarige Sloveen komt volgend seizoen over van Bahrain Victorious en eindigde 2 maanden geleden 3e in de Ronde van Slovenië na Tadej Pogacar en Rafal Majka, zijn toekomstige ploegmaten. "Het is een droom die uitkomt om bij UAE Team Emirates aan de zijde te rijden van een kampioen zoals Tadej Pogacar", zegt Novak. "Ik kan niet wachten om aan dat nieuwe avontuur te beginnen." .
  4. 11-08-2022.
  5. 14 uur 54.
  6. 10-08-2022.
  7. 16 uur 36. Impey sprint ook in 2023 voor Israel – Premier Tech. De ervaren Zuid-Afrikaan Daryl Impey (37) zal ook in 2023 uitkomen voor Israel – Premier Tech. "Ik ben misschien op leeftijd, maar ik kan het nog steeds. Dat ik er niet bij was in de Tour zorgde ervoor dat ik echt wil blijven koersen", reageerde Impey op de website van het team. Na een lastig 2021 met slechts 29 koersdagen kwam Impey dit seizoen weer boven water. Zo won hij in de Ronde van Zwitserland nog een etappe nadat hij Michael Matthews en Soren Kragh Andersen in de sprint versloeg. .
  8. 12 uur 17. Biniam Girmay verwelkomt Herregodts en Marit. Intermarché-Wanty-Gobert zit niet stil op de transfermarkt. Eerder kondigde het al de komst van de Nederlander Mike Teunissen, de Portugees Rui Costa en de Belgen Tom Paquot en Laurenz Rex aan. Ook onze jonge landgenoten Rune Herregodts (24) en Arne Marit (23) krijgen een kans bij de ploeg van Hilaire Van der Schueren. Beide renners maken de overstap van Sport Vlaanderen-Baloise. Marit is een sprinter met aanleg voor de kasseiklassiekers. Herregodts - een student geneeskunde - is een tijdrijder en baroudeur. Dit jaar zegevierde Herregodts al in de openingsritten van de Ruta del Sol en de Ronde van Tsjechië. .
  9. 10 uur 02. Bob Jungels stapt over naar Bora-Hansgrohe. Bob Jungels, ritwinnaar in de voorbije Tour de France, stapt over van AG2R-Citroën naar Bora Hansgrohe. De Luxemburger tekent een meerjarig contract bij de Duitse wielerploeg. "Ik vind het heel spannend", vertelt hij. "Ik kijk ernaar uit om een grote rol te spelen in de overwinningen van de ploeg volgend seizoen. Ik ben zeker dat ik nog verder kan ontwikkelen en ben bereid er hard voor te werken. Dit voelt als het begint van iets groots." .
  10. 09-08-2022.
  11. 11 uur 20. Ineos Grenadiers beloont Ethan Hayter met nieuw contract. Ethan Hayter heeft zijn contract bij Ineos Grenadiers verlengd tot eind 2024. Een mooie beloning na zijn eindzege in de Ronde van Polen. Hayter won zondag zijn eerste rittenkoers in de WorldTour. Hayter werd in 2020 prof bij Ineos en boekte sindsdien al zestien overwinningen. Daarnaast is hij ook een succesvol baanwielrenner. Zo won Hayter vorig jaar zilver in de olympische ploegkoers en werd hij wereldkampioen in het omnium. .
  12. 11 uur 17. Team BikeExchange-Jayco haalt Europees U23-kampioen. Team BikeExchange-Jayco versterkt zijn selectie met de Duitse Europese kampioen bij de beloften Felix Engelhardt. Hij ondertekent bij de Australische wielerploeg een contract voor twee seizoenen. De 21-jarige Engelhardt won de Europese titel vorige maand in het Portugese Anadia. Hij was er de snelste van een klein groepje. In juni eindigde hij als zesde in de baby-Giro. De Duitser komt over van Tirol KTM, een Oostenrijks continentaal team. Nu zet hij dus de stap naar de WorldTour. .
  13. 08-08-2022.