Ga naar de inhoud

Wereldkampioen Alaphilippe komt eind juli in actie in Ronde van Wallonië

Julian Alaphilippe kwam eind april zwaar ten val in Luik-Bastenaken-Luik.

De Tour kwam nog te vroeg voor Julian Alaphilippe (Quick Step-Alpha Vinyl), maar de wereldkampioen staat eind deze maand wel aan de start van de Ronde van Wallonië (23-27 juli).

Julian Alaphilippe maakte eind juni zijn rentree in het peloton na zijn zware val in Luik-Bastenaken-Luik eind april. Daarin liep hij twee gebroken ribben, een gebroken schouderblad en een klaplong op.

 

Met alleen het Franse kampioenschap in de benen kwam de Tour te vroeg voor de wereldkampioen. Een stevige ontgoocheling voor Alaphilippe, maar hij begreep de keuze van het team. "Ik wou zelf niet aan de start staan als ik mijn beste niveau niet kon halen."

 

Alaphilippe krijgt de tijd om weer in vorm te raken. In de Ronde van Wallonie (23-27 juli) kan de Fransman zijn benen al eens testen. Zeker de eerste etappe met de Muur van Hoei moet de wereldkampioen wel liggen.

 

Ook de Clasica San Sebastian (30 juli) en de Tour de l'Ain (9-11 augustus) staan al op de kalender van Alaphilippe. Hij werkt zo toe naar de Vuelta, die op 19 augustus van start gaat in Utrecht. Ook Remco Evenepoel staat daar aan de start.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.