Ga naar de inhoud

Veldrit Gieten verdwijnt van kalender: "Flanders Classics hield ons aan het lijntje"

De veldrit van Gieten was jarenlang een vaste waarde op de kalender.

Na 46 edities houdt de veldrit van Gieten het voor bekeken. Omdat ze niet langer bij de Superprestige-crossen horen, bleek het voor de organisatie te moeilijk om door te zetten. 

In juni kwam al het slechte nieuws voor Gieten dat er na 33 jaar geen plek meer was voor de Nederlandse veldrit op de Superprestige-kalender. Organisator Flanders Classics legde geen contractverlenging op tafel.

 

De organisatie maakte bekend dat ze "haar eigen plan" zou trekken om op 2 oktober een veldrit te organiseren in Drenthe, maar trekt er een maand later toch de stekker uit. 

 

Zonder de steun van de Superprestige blijkt het te moeilijk om op korte tijd een "losse" veldrit op poten te zetten. 

 

"We hebben afgelopen weekend besloten om te stoppen met de organisatie van de veldrit van Gieten", klinkt het in een persbericht. "Na 46 edities volgt een onverwacht en teleurstellend einde."

 

"Dit met dank aan Flanders Classics, de organisator van de Superprestige. Zij hebben de organisatie van Gieten maandenlang aan het lijntje gehouden alvorens duidelijkheid te bieden voor een contractverlenging."

 

"Toen begin juni duidelijk werd dat dit er niet in zat, moest Gieten op eigen benen verder. De tijd om op 2 oktober een "losse" cross te organiseren blijkt nu te kort te zijn. De organisatie heeft daarom deze historische beslissing moeten nemen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.