Ga naar de inhoud

Mané, Salah of toch iemand anders? CAF nomineert 10 spelers voor Afrikaans Voetballer van het Jaar

Sadio Mané en Mohamed Salah zijn allebei genomineerd om Afrikaans Voetballer van het Jaar te worden.

De  Afrikaanse Voetbalfederatie CAF heeft maandag tien genomineerden bekendgemaakt die kans maken om de Senegalees Sadio Mané op te volgen als Afrikaans Voetballer van het Jaar. Mané won in 2019, nadat hij twee jaar op rij tweede was geworden achter zijn Egyptische Liverpool-ploegmaat Mohamed Salah. De voorbije twee jaar was er wegens de pandemie geen verkiezing.

Mané, die deze zomer Liverpool voor Bayern München ruilde, maakt kans om zichzelf op te volgen en Salah kan een derde keer op de erelijst komen. Met de Algerijn Riyad Mahrez (Manchester City), winnaar in 2016, is er nog een derde ex-laureaat bij de genomineerden. 

 

De Kameroeners Karl Toko Ekambi (Lyon) en Vincent Aboubakar (Al Nassr), de Ivoriaan Sébastien Haller (Borussia Dortmund), de Guineeër Naby Keita (Liverpool), de Marokkaan Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain) en de Senegalezen Edouard Mendy (Chelsea) en Kalidou Koulibaly (Napoli, ex-Genk) zijn de andere genomineerden.   

 

De winnaar wordt donderdag 21 juli op een gala in het Marokkaanse Rabat bekendgemaakt.  

 

Ook Tom Saintfiet kan dan in de prijzen vallen. De bondscoach van Gambia, dat het tot de kwartfinales schopte op de Afrika Cup, hoort bij de 5 kanshebbers voor de trofee van Coach van het Jaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.