Ga naar de inhoud

Julien Watrin grijpt net naast een finaleticket op de 400m horden, ook geen finale voor Philip Milanov in het discuswerpen

Julien Watrin ging in de fout op de laatste horden.

Geen finaleplaats op de 400 meter horden voor Julien Watrin. Onze landgenoot leek nochtans op weg naar een stunt op het WK atletiek in Eugene, maar greep als derde in zijn halve finale net naast een finaleticket. Ook voor discuswerper Philip Milanov bleek de finale te hoog gegrepen. 

Julien Watrin ging voortvarend van start in zijn halve finale van de 400 meter. Hij dook als tweede de laatste bocht in en leek zo op weg naar een rechtstreeks finaleticket, maar in de laatste rechte lijn ging  het nog fout. Watrin tikte de 9e en 10e horde zwaar aan en zag zo de Jamaicaan Jaheel Hyde nog voorbijsnellen.

 

Zijn chrono van 49"52 was ook onvoldoende om met de beste twee verliezende tijden door te stoten. Watrin was daarmee wel sneller dan zijn 49"83 uit de reeksen, maar nog een stuk verwijderd van zijn Belgisch record (48"90).  Hij werd in de eindstand uiteindelijk 14e.

 

Discuswerper Philip Milanov bleef een pak verder verwijderd van een finaleplaats. De vicewereldkampioen van 2015 kwam in de kwalificaties niet verder dan een worp van 61,47 meter. Daarmee werd hij 21e in de eindstand. Ook op de voorbije WK's in Londen en Doha raakte Milanov niet voorbij de kwalificaties. 

Watrin verspeelt finaleticket in de laatste rechte lijn

Watrin: "Ontgoocheld, finale zat er zeker in"

Julien Watrin miste een enorme kans op een plaats in de finale van een WK, dat besefte hij zelf ook. "Ik voelde me nog goed op het einde, maar ik miste wat
luciditeit. Ik raakte de negende horde aan en verloor dan het goede ritme,
waardoor ik ook nog eens de tiende horde aantikte. Daar verloor ik natuurlijk
veel tijd en energie."

 

"De finale zat er zeker in, ik heb er tijdens de wedstrijd echt in geloofd. Ik ben wel wat ontgoocheld, want ik voelde me echt sterk. Maar het seizoen is nog niet voorbij. Straks wacht hier nog de aflossing en dan is er ook nog het EK in München. Ik voel dat ik de snelheid in mijn benen heb, dus ik heb vertrouwen voor de estafette."

 

"Ik ging er niet vanuit dat ik de finale zou halen, maar ik wou een sterke prestatie neerzetten. Ik laat hier toch een sterke concurrent als Thomas Barr achter mij. Die was op de Spelen in Rio nog vierde in de finale. Het einde was niet echt esthetisch, maar ik heb zeker niet slecht gelopen. Met een 14e plaats moet ik tevreden zijn, we mikten vooraf op de top 16.”

Milanov: "Het is er niet uitgekomen"

"Het kon beter", klonk het bij Philip Milanov na de kwalificaties in het discuswerpen. "Er zat zeker meer in. Het ritmisch gevoel was vandaag wat minder."

 

"Ik ben ontgoocheld, zoals iedereen die de finale niet haalt. Maar ik ben wel blij dat ik hier sta, omdat ik dit combineer met een fulltime job. Het EK komt er nog aan, dus we zien wel. Dat is wel een geruststelling, je krijgt eigenlijk twee kansen."

 

"Mijn vorm is aan het verbeteren, dat heb ik de voorbije dagen gevoeld op training. Jammer genoeg is het er vandaag niet uitgekomen. Het is ook al een tijd geleden dat ik de kwalificaties overleefd heb, misschien speelde die stress ook mee." 

belgen op dag 3
uur m/v discipline naam resultaat
15.15 uur m marathon Bashir Abdi 3e
      Lahsene Bouchikhi opgave
      Thomas De Bock 30e
19.35 uur v zevenkamp: 100m horden Nafi Thiam 5e
      Noor Vidts 4e
20.05 uur m 400m: reeksen Dylan Borlée 2e
      Kevin Borlée 4e
      Alexander Doom 3e
20.35 uur v zevenkamp: hoogspringen Nafi Thiam 1e
      Noor Vidts 6e
21.00 uur v 400m: reeksen Camille Laus 6e
      Naomi Van den Broeck 7e
22.00 uur m 10.000m: finale Isaac Kimeli 10e
22.35 uur v zevenkamp: kogelstoten Nafi Thiam 2e
      Noor Vidts 3e
03.03 uur m 400m horden: halve finales Julien Watrin 3e (49"52) - out
03.30 uur m discuswerpen: kwalificaties groep B Philip Milanov 21e (61,47m)
03.38 uur v zevenkamp: 200 meter Nafi Thiam 9e
      Noor Vidts 5e
wk atletiek - sessie 2 van dag 3
04:53
Einde avondsessie

Na opnieuw een zinderende atletieknacht zetten we een punt achter de derde dag op het WK atletiek. Het werd een Amerikaans feestje met wereldtitels voor Ryan Crouser in het kogelstoten, Katie Nageotte in het polsstokspringen en Grant Holloway op de 110 meter horden. 

De 100 meter bij de vrouwen leverde dan weer de verwachte Jamaicaanse clean sweep op met een indrukwekkende vijfde wereldtitel voor Shelly-Ann Fraser Pryce.

Op de zevenkamp zag Nafi Thiam haar voorsprong op Anouk Vetter slinken na de 200 meter, Noor Vidts zakte een plaatsje van 4 naar 5. Julien Watrin greep op de 400 meter horden net naast een finaleticket. In het discuswerpen kon ook Philip Milanov zich niet plaatsen voor de finale.

04:53
Vijfde wereldtitel op de 100 meter voor Fraser-Pryce
04:51
Fraser-Pryce doet het opnieuw!

Vijfde wereldtitel voor Shelly-Ann Fraser Pryce! De Jamaicaanse snelt overtuigend naar goud in 10"67. Shericka Jackson en Elaine Thompson-Herah maken de Jamaicaanse clean sweep compleet. 

04:45
Crouser pakt goud na spannend duel met Kovacs
04:44
Finale 100 meter

Gisteren zorgden Fred Kerley, Marvin Bracy en Trayvon Bromell voor een Amerikaans feestje in de finale van de 100 meter bij de mannen. De kans is groot dat we nu bij de vrouwen een volledig Jamaicaans podium krijgen.

Dat zou een herhaling zijn van de clean sweep op de Olympische Spelen in Tokio vorige zomer. Toen bleef titelverdedigster Elaine Thompson-Herah tweevoudig olympisch kampioene Shelly-Ann Fraser Pryce voor, het brons was voor Shericka Jackson. 

04:43
Crouser eindelijk wereldkampioen

Het is zilver voor Kovacs, hij raakt bij zijn laatste worp niet meer voorbij Crouser. Die heeft eindelijk de wereldtitel te pakken.

04:42
Doet Kovacs Crouser nog wankelen?

Spanning in de finale van het kogelstoten. Ryan Crouser staat daar aan de leiding met een worp van 22,94 meter, een kampioenschapsrecord. Kan Joe Kovacs zijn landgenoot het goud nog afsnoepen?

04:41
Holloway holt naar titelverlenging op de 110 meter horden
04:40
Holloway snelt naar goud!

Een clean sweep is het niet, maar wel goud en zilver voor Team USA op de 110 meter horden. Grant Holloway wint in 13"03, Trey Cunningham is tweede in 13"08. Het brons is voor de Spanjaard Asier Martinez in 13"17.

04:37

Allen neemt geen vrede met de beslissing van de wedstrijdofficials en gaat een tweede keer verhaal halen. Eén duizendste was de Amerikaan te snel weg, maar de regels zijn onverbiddelijk.

04:36
Allen moet afdruipen na valse start
04:35
Exit Allen!

Wat een pijnlijk moment voor favoriet Devon Allen. Hij was net te snel uit het startblok, de publiekslieveling moet in zijn Eugene afdruipen.

04:35
Valse start

Aiaiai, ook in deze finale van de 110 meter horden krijgen we een valse start. Wie krijgt de rode kaart?

04:31
Olympisch kampioen Parchment valt uit
04:30
Parchment valt geblesseerd uit

Opschudding voor de start van de finale van de 110 meter horden. Olympisch kampioen Hansle Parchment blesseert zich bij het inlopen op de piste en moet afhaken. Ligt de weg voor een Amerikaans podium nu helemaal open?

04:29
Nageotte springt naar goud, zilver voor Morris
04:28
Goud voor Nageotte!

Ontgoocheling bij Sandi Morris, ze raakt ook bij haar laatste poging niet over 4,90 meter en moet dus opnieuw vrede nemen met zilver. Olympisch kampioene Katie Nageotte pakt de wereldtitel.

04:26

Drie missers op 4,90 meter voor Katie Nageotte en dus moet ze nog even bang afwachten of het goud binnen is. Kan Sandi Morris haar bij haar laatste poging nog overtreffen?

04:23
Geen finaleplaats voor Philip Milanov

De kwalificaties in het discuswerpen zitten erop en die hebben geen finaleplaats opgeleverd voor Philip Milanov. Onze landgenoot kwam niet verder dan een worp van 61,47 meter.

04:16
Nageotte leidt de dans

In de finale van het polsstokspringen krijgen we zoals verwacht een spannende strijd tussen de Amerikanen Katie Nageotte en Sandi Morris. Nageotte leidt voorlopig de dans. Zij ging bij haar eerste poging over 4,85 meter. Morris had daar twee pogingen voor nodig.

03:36
Wat doen Thiam en Vidts op de 200 meter?

Op de zevenkamp staat er vandaag nog één onderdeel op het menu: de 200 meter. Thiam moet eerst aan de bak, daarna is het aan Vidts. Volg alles in de bovenstaande livestream of met tekstupdates op onderstaande pagina.

03:34
Opnieuw Amerikaans succes in het kogelstoten?

Chase Ealey bezorgde de VS gisteren het goud in het kogelstoten bij de vrouwen. Aan Ryan Crouser om nu hetzelfde te doen bij de mannen. De Amerikaan is tweevoudig olympisch kampioen én wereldrecordhouder, maar een wereldtitel ontbreekt nog altijd op zijn palmares.

Drie jaar geleden in Doha moest hij het goud aan aartsrivaal en landgenoot Joe Kovacs laten met amper 1 centimeter verschil. Vult Crouser, dit seizoen ongeslagen, vandaag de leemte op zijn palmares op?

03:30
Julien Watrin grijpt net naast finaleticket op de 400 meter horden
03:23
Warholm met de vingers in de neus

Geen problemen voor Karsten Warholm. De Noor wint de derde en laatste halve finale van de 400 meter horden met sprekend gemak in 48"00. De Fransman Wilfried Happio mag als tweede in 48"14 mee naar de finale. 

03:14
Exit Watrin

In de tweede halve finale van de 400 meter wordt er een pak sneller gelopen en dat is slecht nieuws voor Julien Watrin. De Braziliaan Alison Dos Santos wint in 47"85, voor Trevor Bassitt in 48"17. Ook nummer drie en vier, respectievelijk Rasmus Mägi en Carl Bengtström, zetten een snellere chrono neer dan de 49"52 van Watrin.

Exit Watrin dus, maar hij mag terugkijken op een uitstekende prestatie.

03:08
Sowieso is zijn WK geslaagd, of er nu een finaleplaats komt of niet voor Watrin.
Marc Willems
03:04
Net niet voor Watrin!

Schitterende wedstrijd van Julien Watrin, maar hij strandt op de derde plaats in 49"52. Onze landgenoot lag in de laatste rechte lijn als tweede nog op koers voor een rechtstreeks finaleticket, maar raakte dan de 9e en de 10 horde zwaar. De Jamaicaan Jaheel Hyde snelde hem zo nog voorbij, de winst was voor de Amerikaan Rai Benjamin in 48"44.

Watrin moet hopen dat hij alsnog doorstoot met de beste verliezende tijden.


02:57
Stevige concurrentie voor Watrin

Voor Julien Watrin is het stilaan aftellen naar zijn halve finale op de 400 meter horden. Gisteren werd hij in zijn reeks vlot tweede achter Karsten Warholm. Vannacht ontloopt hij het Noorse fenomeen, maar met onder meer Yasmani Copello, Rai Benjamin en Kyron McMaster is de concurrentie bijzonder pittig in zijn halve finale.

Enkel de top 2 van elke reeks en de twee beste verliezende tijden stoten door naar de finale. Voor Watrin zou dat niks minder dan een stunt zijn.

02:56

De beste verliezende tijden komen uit de tweede halve finale. Dat betekent dat ook Melissa Jefferson en Mujinga Kambundji later vannacht in de finale mogen aantreden.

02:53
Fraser-Pryce met gemak naar de finale

Na flink wat oponthoud kan de laatste halve finale opnieuw van start gaan. Shelly-Ann Fraser-Pryce toont haar ervaring en wint in 10"93, zonder echt voluit te gaan. Het tweede finaleticket is voor de Amerikaanse Aleia Hobbs in 10"95.

02:51
Fel protest bij TyNia Gaither na valse start in de halve finales 100m
02:50
Opnieuw valse start

Ook in de derde halve finale is er een valse start! De ongelukkige is TyNia Gaither uit de Bahamas en die begrijpt er helemaal niks van. "Ik bewoog niet", zegt ze. Een official loodst haar mee naar de computer om de valse start te tonen, maar Gaither blijft protesteren. Het haalt niks uit, ze moet afdruipen.

02:44
Geen problemen voor Thompson-Herah

Ook in de tweede halve finale gaat de winst naar een Jamaicaanse. Olympisch kampioene Elaine Thompson-Herah finisht in 10"82, Marie-Josée Ta Lou is tweede in 10"87. De Amerikaanse Melissa Jefferson en de Zwitserse Mujinga Kambundji hebben voorlopig als derde en vierde de beste verliezende tijden, met nog één reeks te gaan.

02:35
Jackson en Asher-Smith stoten door

Shericka Jackson en Dina Asher-Smith laten zich niet uit hun lood slaan door de valse start. Shericka snelt naar winst in 10"84, Asher-Smith zet een chrono van 10"89 neer. De top twee van elke halve finale plaatst zich voor de finale, aangevuld met de 2 beste verliezende tijden.

02:35
Valse start

Geen vlekkeloze start van de eerste halve finale op de 100 meter. Julien Alfred schiet te snel uit de startblokken en krijgt de rode kaart.

02:35
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
02:28
Verwachte namen in de finale 100 meter?

Tijd voor de halve finales van de 100 meter bij de vrouwen. Het Jamaicaanse trio Fraser-Pryce, Thompson-Herah en Jackson lijkt zonder ongelukken zeker van een ticket voor de finale.

Ook Europees kampioene Asher-Smith, goed voor zilver op het vorige WK in Doha, kan met niks minder dan een finaleplaats tevreden zijn. Zelfde verhaal voor Marie-Josée Ta Lou, de bronzen medaillewinnares in Doha.

02:25
Allen overtuigt niet

Hij kwam traag uit de startblokken, maar Devon Allen weet zich uiteindelijk toch te plaatsen voor de finale van de 110 meter horden. Als tweede in zijn halve finale, olympisch kampioen Hansle Parchment was net iets sneller.

Allen is wel de derde Amerikaan in de finale, naast Grant Holloway en Trey Cunningham. Krijgen we straks net als op de 100 meter een Amerikaans podium?

02:18
Kwalificaties discuswerpen

Groep A is intussen begonnen aan de kwalificaties in het discuswerpen bij de mannen. Geen Philip Milanov daar, hij komt later in actie in Groep B. Een worp van 66 meter of een plek bij de top 12 levert een ticket voor de finale op.

02:11
Spoelt Morris olympische nachtmerrie door?

De eerste finale van deze avondsessie is het polsstokspringen bij de vrouwen. Daar heeft Sandi Morris wat recht te zetten na haar nachtmerrie op de Olympische Spelen van Tokio. Toen brak haar polsstok tijdens de kwalificaties en moest de zilveren medaillewinnares van Rio de strijd staken.

Haar landgenote Katie Nageotte verging het beter, zij veroverde het goud. De kans dat straks een Amerikaanse wereldkampioen wordt, lijkt dus groot. Het zou de eerste Amerikaanse triomf zijn in het polsstokspringen sinds Stacy Dragila goud pakte in 1999 én 2001.

02:07
Verbetert Devon Allen het wereldrecord?

De avondsessie wordt geopend met halve finales op de 110 meter horden. Devon Allen is daar dé man om naar uit te kijken. De 27-jarige Amerikaan liep vorige maand op de New York Grand Prix de op twee na snelste 110 meter horden ooit in 12"84.

Het wereldrecord van zijn landgenoot Aries Merritt is met 12"80 nog een tikkeltje scherper, maar ligt volgens Allen binnen zijn mogelijkheden. Net als een American Football-carrière ná het WK atletiek. Hoe dat precies zit, leest u in onderstaand artikel.

02:05
02:02
Belgen in actie
Julien Watrin wist zich gisteren overtuigend te kwalificeren voor de halve finales van de 400 meter horden. De finale halen wordt een ander paar mouwen, Watrin loopt in de eerste van drie reeksen om 3.03 u.

Een halfuurtje later komt met Philip Milanov de tweede Belg vannacht in actie. Hij probeert zich in Groep B van de kwalificaties te plaatsen voor de finale van het discuswerpen. 

Voor Nafi Thiam en Noor Vidts wacht nog 1 onderdeel op de eerste dag van de zevenkamp: de 200 meter. Thiam loopt in de eerste reeks om 3.38u, Vidts moet om 3.45u aan de bak in de tweede reeks. 
02:00
Finales
De 110 meter horden kent vandaag zijn ontknoping. De avondsessie begint straks met de halve finales, de eindstrijd volgt om 4.30 u. Ook in het polsstokspringen bij de vrouwen en het kogelstoten bij de mannen worden vannacht de wereldtitels uitgedeeld.

Afsluiten doen we net als vorige nacht met de finale van de 100 meter. Krijgen we na het Amerikaans feestje bij de mannen, nu een Jamaicaanse clean sweep bij de vrouwen? Het antwoord kennen we rond 4.50u. Of wie weet zo'n twee uur vroeger mocht er voor Fraser-Pryce, Jackson of Thompson-Herah onverhoopt iets foutlopen in de halve finales. 
01:53
Welkom!

De atletiekliefhebbers zitten hier vannacht weer op de eerste rij om alle activiteit op het WK atletiek in Eugene te volgen. We beginnen eraan om 2u!