Julien Watrin grijpt net naast een finaleticket op de 400m horden, ook geen finale voor Philip Milanov in het discuswerpen

  Julien Watrin ging in de fout op de laatste horden.

  Geen finaleplaats op de 400 meter horden voor Julien Watrin. Onze landgenoot leek nochtans op weg naar een stunt op het WK atletiek in Eugene, maar greep als derde in zijn halve finale net naast een finaleticket. Ook voor discuswerper Philip Milanov bleek de finale te hoog gegrepen. 

  Julien Watrin ging voortvarend van start in zijn halve finale van de 400 meter. Hij dook als tweede de laatste bocht in en leek zo op weg naar een rechtstreeks finaleticket, maar in de laatste rechte lijn ging  het nog fout. Watrin tikte de 9e en 10e horde zwaar aan en zag zo de Jamaicaan Jaheel Hyde nog voorbijsnellen.

   

  Zijn chrono van 49"52 was ook onvoldoende om met de beste twee verliezende tijden door te stoten. Watrin was daarmee wel sneller dan zijn 49"83 uit de reeksen, maar nog een stuk verwijderd van zijn Belgisch record (48"90).  Hij werd in de eindstand uiteindelijk 14e.

   

  Discuswerper Philip Milanov bleef een pak verder verwijderd van een finaleplaats. De vicewereldkampioen van 2015 kwam in de kwalificaties niet verder dan een worp van 61,47 meter. Daarmee werd hij 21e in de eindstand. Ook op de voorbije WK's in Londen en Doha raakte Milanov niet voorbij de kwalificaties. 

  Watrin verspeelt finaleticket in de laatste rechte lijn

  Watrin: "Ontgoocheld, finale zat er zeker in"

  Julien Watrin miste een enorme kans op een plaats in de finale van een WK, dat besefte hij zelf ook. "Ik voelde me nog goed op het einde, maar ik miste wat
  luciditeit. Ik raakte de negende horde aan en verloor dan het goede ritme,
  waardoor ik ook nog eens de tiende horde aantikte. Daar verloor ik natuurlijk
  veel tijd en energie."

   

  "De finale zat er zeker in, ik heb er tijdens de wedstrijd echt in geloofd. Ik ben wel wat ontgoocheld, want ik voelde me echt sterk. Maar het seizoen is nog niet voorbij. Straks wacht hier nog de aflossing en dan is er ook nog het EK in München. Ik voel dat ik de snelheid in mijn benen heb, dus ik heb vertrouwen voor de estafette."

   

  "Ik ging er niet vanuit dat ik de finale zou halen, maar ik wou een sterke prestatie neerzetten. Ik laat hier toch een sterke concurrent als Thomas Barr achter mij. Die was op de Spelen in Rio nog vierde in de finale. Het einde was niet echt esthetisch, maar ik heb zeker niet slecht gelopen. Met een 14e plaats moet ik tevreden zijn, we mikten vooraf op de top 16.”

  Milanov: "Het is er niet uitgekomen"

  "Het kon beter", klonk het bij Philip Milanov na de kwalificaties in het discuswerpen. "Er zat zeker meer in. Het ritmisch gevoel was vandaag wat minder."

   

  "Ik ben ontgoocheld, zoals iedereen die de finale niet haalt. Maar ik ben wel blij dat ik hier sta, omdat ik dit combineer met een fulltime job. Het EK komt er nog aan, dus we zien wel. Dat is wel een geruststelling, je krijgt eigenlijk twee kansen."

   

  "Mijn vorm is aan het verbeteren, dat heb ik de voorbije dagen gevoeld op training. Jammer genoeg is het er vandaag niet uitgekomen. Het is ook al een tijd geleden dat ik de kwalificaties overleefd heb, misschien speelde die stress ook mee." 

  belgen op dag 3
  uur m/v discipline naam resultaat
  15.15 uur m marathon Bashir Abdi 3e
        Lahsene Bouchikhi opgave
        Thomas De Bock 30e
  19.35 uur v zevenkamp: 100m horden Nafi Thiam 5e
        Noor Vidts 4e
  20.05 uur m 400m: reeksen Dylan Borlée 2e
        Kevin Borlée 4e
        Alexander Doom 3e
  20.35 uur v zevenkamp: hoogspringen Nafi Thiam 1e
        Noor Vidts 6e
  21.00 uur v 400m: reeksen Camille Laus 6e
        Naomi Van den Broeck 7e
  22.00 uur m 10.000m: finale Isaac Kimeli 10e
  22.35 uur v zevenkamp: kogelstoten Nafi Thiam 2e
        Noor Vidts 3e
  03.03 uur m 400m horden: halve finales Julien Watrin 3e (49"52) - out
  03.30 uur m discuswerpen: kwalificaties groep B Philip Milanov 21e (61,47m)
  03.38 uur v zevenkamp: 200 meter Nafi Thiam 9e
        Noor Vidts 5e

  wk atletiek - sessie 2 van dag 3

  spinner
  1. 04 uur 53. Einde avondsessie. Na opnieuw een zinderende atletieknacht zetten we een punt achter de derde dag op het WK atletiek. Het werd een Amerikaans feestje met wereldtitels voor Ryan Crouser in het kogelstoten, Katie Nageotte in het polsstokspringen en Grant Holloway op de 110 meter horden.  De 100 meter bij de vrouwen leverde dan weer de verwachte Jamaicaanse clean sweep op met een indrukwekkende vijfde wereldtitel voor Shelly-Ann Fraser Pryce. Op de zevenkamp zag Nafi Thiam haar voorsprong op Anouk Vetter slinken na de 200 meter, Noor Vidts zakte een plaatsje van 4 naar 5. Julien Watrin greep op de 400 meter horden net naast een finaleticket. In het discuswerpen kon ook Philip Milanov zich niet plaatsen voor de finale. .
  2. 04 uur 53. Vijfde wereldtitel op de 100 meter voor Fraser-Pryce.

   Vijfde wereldtitel op de 100 meter voor Fraser-Pryce

  3. 04 uur 51. Fraser-Pryce doet het opnieuw! Vijfde wereldtitel voor Shelly-Ann Fraser Pryce! De Jamaicaanse snelt overtuigend naar goud in 10"67. Shericka Jackson en Elaine Thompson-Herah maken de Jamaicaanse clean sweep compleet.  .
  4. 04 uur 45. Crouser pakt goud na spannend duel met Kovacs.

   Crouser pakt goud na spannend duel met Kovacs

  5. 04 uur 44. Finale 100 meter. Gisteren zorgden Fred Kerley, Marvin Bracy en Trayvon Bromell voor een Amerikaans feestje in de finale van de 100 meter bij de mannen. De kans is groot dat we nu bij de vrouwen een volledig Jamaicaans podium krijgen. Dat zou een herhaling zijn van de clean sweep op de Olympische Spelen in Tokio vorige zomer. Toen bleef titelverdedigster Elaine Thompson-Herah tweevoudig olympisch kampioene Shelly-Ann Fraser Pryce voor, het brons was voor Shericka Jackson.  .
  6. 04 uur 43. Crouser eindelijk wereldkampioen. Het is zilver voor Kovacs, hij raakt bij zijn laatste worp niet meer voorbij Crouser. Die heeft eindelijk de wereldtitel te pakken. .
  7. 04 uur 42. Doet Kovacs Crouser nog wankelen? Spanning in de finale van het kogelstoten. Ryan Crouser staat daar aan de leiding met een worp van 22,94 meter, een kampioenschapsrecord. Kan Joe Kovacs zijn landgenoot het goud nog afsnoepen? .
  8. 04 uur 41. Holloway holt naar titelverlenging op de 110 meter horden.

   Holloway holt naar titelverlenging op de 110 meter horden

  9. 04 uur 40. Holloway snelt naar goud! Een clean sweep is het niet, maar wel goud en zilver voor Team USA op de 110 meter horden. Grant Holloway wint in 13"03, Trey Cunningham is tweede in 13"08. Het brons is voor de Spanjaard Asier Martinez in 13"17. .
  10. 04 uur 37. Allen neemt geen vrede met de beslissing van de wedstrijdofficials en gaat een tweede keer verhaal halen. Eén duizendste was de Amerikaan te snel weg, maar de regels zijn onverbiddelijk. .
  11. 04 uur 36. Allen moet afdruipen na valse start.

   Allen moet afdruipen na valse start

  12. 04 uur 35. Exit Allen! . Wat een pijnlijk moment voor favoriet Devon Allen. Hij was net te snel uit het startblok, de publiekslieveling moet in zijn Eugene afdruipen. .
  13. 04 uur 35. Valse start. Aiaiai, ook in deze finale van de 110 meter horden krijgen we een valse start. Wie krijgt de rode kaart? .
  14. 04 uur 31. Olympisch kampioen Parchment valt uit.

   Olympisch kampioen Parchment valt uit

  15. 04 uur 30. Parchment valt geblesseerd uit. Opschudding voor de start van de finale van de 110 meter horden. Olympisch kampioen Hansle Parchment blesseert zich bij het inlopen op de piste en moet afhaken. Ligt de weg voor een Amerikaans podium nu helemaal open? .
  16. 04 uur 29. Nageotte springt naar goud, zilver voor Morris.

   Nageotte springt naar goud, zilver voor Morris

  17. 04 uur 28. Goud voor Nageotte! Ontgoocheling bij Sandi Morris, ze raakt ook bij haar laatste poging niet over 4,90 meter en moet dus opnieuw vrede nemen met zilver. Olympisch kampioene Katie Nageotte pakt de wereldtitel. .
  18. 04 uur 26. Drie missers op 4,90 meter voor Katie Nageotte en dus moet ze nog even bang afwachten of het goud binnen is. Kan Sandi Morris haar bij haar laatste poging nog overtreffen? .
  19. 04 uur 23. Geen finaleplaats voor Philip Milanov. De kwalificaties in het discuswerpen zitten erop en die hebben geen finaleplaats opgeleverd voor Philip Milanov. Onze landgenoot kwam niet verder dan een worp van 61,47 meter. .
  20. 04 uur 16. Nageotte leidt de dans. In de finale van het polsstokspringen krijgen we zoals verwacht een spannende strijd tussen de Amerikanen Katie Nageotte en Sandi Morris. Nageotte leidt voorlopig de dans. Zij ging bij haar eerste poging over 4,85 meter. Morris had daar twee pogingen voor nodig. .