Ga naar de inhoud

Geteisterde Ben O'Connor verlaat op de rustdag de Tour, ook Vuillermoz kan niet meer verder

Ben O'Connor kende een dramatische eerste Tourweek.

Zoek na de rustdag niet meer naar de Australiër Ben O'Connor. De kopman van AG2R kende en dramatische eerste Tourweek en stapt niet opnieuw op. Ook Alexis Vuillermoz (TotalEnergies) zien we niet meer terug nadat hij na afloop van de 9e etappe even onderzocht werd in het ziekenhuis.

Na een sterke Dauphiné waarbij hij als enige in de buurt wist te blijven van Vingegaard en Roglic trok O'Connor met podiumambities naar de Ronde van Frankrijk. Een 10-tal dagen later mag hij die ambitie in elk geval voor dit jaar opbergen.

 

Na een valpartij in Denemarken, materiaalpech in de kasseienetappe naar Arenberg en een nieuwe zware valpartij in de 8e rit waarbij er spierschade aan zijn rechterheup werd vastgesteld, klimt O'Connor niet opnieuw op de fiets.

 

"Gezien Ben zijn fysieke conditie is het duidelijk dat hij de volgende etappe niet kan aanvatten", verduidelijkt teamdokter Serge Niamke. "We voelden dat hij de voorbije dagen vooral het team niet wilde teleurstellen. De beslissing om te stoppen, zorgde bij hem voor een enorme opluchting."

 

O'Connor zal zich nu focussen op de Ronde van Spanje waar hij hoopt om sportieve revanche te kunnen nemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook exit Vuillermoz

Naast Ben O'Connor verdwijnt ook Alexis Vuillermoz uit het peloton. De ritwinnaar in de voorbije Dauphiné zakte naar eigen zeggen na de aankomst van de 9e etappe in Châtel in elkaar van vermoeidheid. Hij werd ook even meegenomen naar het plaatselijke ziekenhuis voor een grondige medische check. 

 

TotalEnergies meldt nu dat Vuillermoz te kampen heeft met een infectie die een operatie vereist. Hij heeft ook te maken met hoge koorts. 

 

O'Connor en Vuillermoz zijn de 12e en 13e opgevers in deze Ronde van Frankrijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.