Ga naar de inhoud

"We zullen zien of we bij de topteams op tijd en stond iemand kunnen weghalen"

Patrick Lefevere en zijn geldschieters.

Hij had naar eigen zeggen geen zin meer in stress en hij wilde zich enkel blijven engageren als er een deal op lange termijn was: Patrick Lefevere (67) is maar wat blij dat hij zijn renners 5 jaar zekerheid kan schenken dankzij Soudal en Quick Step. 

Soudal en Quick Step verbinden zich de komende 5 jaar aan elkaar bij de stal van Patrick Lefevere. Ook het budget schiet de hoogte in.

 

"Maar jullie weten ook dat een winnaar een ferme bonus vangt", temperde Lefevere meteen de euforie. "Wij zijn een winnend team en we overschrijden elk jaar de grens van bonussen."

 

Met de nieuwe sponsors wil Lefevere eindelijk ook voluit de kaart van de grote rondes trekken. 

 

Hij benadrukte nog eens dat met Julian Alaphilippe (5e in de Tour), Enric Mas (2e in de Vuelta) en Bob Jungels (6e in de Giro) al iets gerealiseerd is in het verleden.

 

"Het moet nog meer worden, maar we zetten mensen niet onder druk. Als het niet zo is, dan zal de wereld niet vergaan, zolang er in Moskou niemand op een rode knop drukt."

Het moet nog meer worden, maar we zetten mensen niet onder druk. Als het niet zo is, dan zal de wereld niet vergaan.

Patrick Lefevere

"We leggen niet al onze eieren in één mand"

Als grote rondes en rittenkoersen in de buik van Soudal-Quick Step ter sprake komen, dan wordt er natuurlijk gekeken naar Remco Evenepoel.

 

Patrick Lefevere: "We leggen niet al onze eieren in één mand. Zo brengen sprinters rust in een ploeg. Als ze winnen, dan kalmeert iedereen en is er euforie. Dat geven we niet op."

 

"Maar in grote teams zoals Jumbo-Visma, UAE en Ineos Grenadiers zitten renners die stuk voor stuk kopman kunnen worden, maar ze kiezen voor zekerheid."

 

"We zullen zien of we op tijd en stond daar iemand kunnen weghalen", prikkelde de patron. 

 

(lees voort onder de video)

"Manager van Lampaert heeft me gestuurd dat het in orde is"

Wie normaal aan boord blijft, is Yves Lampaert. Zijn contract loopt af, maar de tijdritwinnaar zoekt in principe geen andere oorden op.

 

"Ik moet hem nog een handdruk geven, maar zijn manager heeft me een berichtje gestuurd dat het in orde is", zegt Patrick Lefevere.

 

Yves Lampaert: "Neen, er is nog niets getekend, maar het ziet er goed uit. Normaal komt er wel een akkoord."

 

Lampaert won op dag 1 in de Tour en geniet nog altijd een beetje na. "Als ik zie hoe Wout hier rondrijdt, is het straf dat ik hem heb kunnen kloppen. Dat is om te koesteren of om in te kaderen."