Ga naar de inhoud

"Opgebrande" Sifan Hassan slaat WK toch niet over, maar beperkt zich tot 2 nummers

Sifan Hassan was op de Olympische Spelen goed voor 3 medailles.

Sifan Hassan heeft getwijfeld om het WK atletiek over te slaan. De Nederlandse had het na de Olympische Spelen in Tokio moeilijk om zich weer op te laden, maar zakt nu toch af naar Eugene in Oregon.

De 29-jarige Sifan Hassan veroverde op de Spelen twee gouden en een bronzen medaille. Na een welverdiende pauze kostte het de Nederlandse veel moeite om zich weer op te laden voor looptrainingen. 

 

"Ik was echt een beetje opgebrand, mentaal vooral", vertelt ze. "Ik ben na Tokio heel lang op vakantie geweest en heb twee, drie maanden helemaal niet gelopen. Het lukte maar niet weer op te starten." 

 

"Ik vond het ook moeilijk om weer nieuwe doelen te stellen. Ik heb uiteindelijk de knop toch kunnen omzetten en beslist om naar het WK te gaan. Het is een groot kampioenschap en ik wil daar graag mijn land vertegenwoordigen."   

Hassan zal in Eugene niet drie afstanden lopen, zoals ze in Tokio deed. "Sowieso doe ik twee afstanden en in ieder geval de 5.000 meter. Ik beslis later welke afstand ik erbij doe, de 1.500 of de 10.000 meter."