Ga naar de inhoud

Sprinttalent Delphine Nkansa haalt wel de EK-limiet op de 200 meter

Delphine Nkansa (archieffoto)

Delphine Nkansa heeft zich zondag op de Franse beloftekampioenschappen in Albi geplaatst voor het EK atletiek in München in augustus op de 200 meter. De 20-jarige Belgische bracht er haar persoonlijk record naar 23"03.

Voor het weekend stond het persoonlijk record van Delphine Nkansa op de 200 meter op 23"34. In Albi liep ze in de reeksen al naar 23"37, in de finale pakte ze stevig uit met 23"03, ofwel twee honderdsten onder de limiet voor het EK. 

 

Zo deed Nkansa een stevige hap van haar persoonlijk record. Op de Belgische ranking aller tijden van de 200 meter rukt Nkansa op van de tiende naar de vijfde plaats. Alleen Kim Gevaert, Hanna Mariën, Cynthia Bolingo en Olivia Borlée waren ooit sneller.    

 

Zaterdag deed Nkansa ook al van zich spreken op de 100 meter in Albi. Ze klokte er 11"26, strandde op twee honderdsten van de EK-limiet en rukte op naar plaats 2 op de Belgische ranking aller tijden, achter Kim Gevaert.