Ga naar de inhoud

Roos Vanotterdijk blijft oogsten op EK zwemmen voor junioren: 2x zilver erbij

Roos Vanotterdijk

Roos Vanotterdijk heeft haar medailleoogst op het EK zwemmen voor junioren in Roemenië nog uitgebreid met twee zilveren medailles op de slotdag. Dankzij de twee zilveren medailles verlaat Vanotterdijk Roemenië met 5 medailles.

Roos Vanotterdijk had zich op de 100 meter rugslag als derde geplaatst voor de finale en in die finale zwom ze haar persoonlijke record van 1'01"59 aan flarden. Onze landgenote tikte aan na 1'00"90.

 

Dat was goed voor de zilveren medaille en ze strandde op amper 2 honderdste seconde van goud. Dat was voor de Hongaarse Dora Molnar. Die tijd van 1'00"90 is ook een Belgisch record. Het vorige nationale record op de 100 meter rugslag stond sinds 2013 op naam van Kimberly Buys (1'01"13). 

 

Even later dook Vanotterdijk ook nog het zwembad in voor de finale van de 50 meter vlinderslag. Ook daarin was ze goed voor de tweede plaats. Ze tikte aan na 26"63. Haar persoonlijke record van 26"47 zou goed genoeg geweest zijn voor de titel, want die ging nu naar Lara Pudar uit Bosnië in 26"49.

De 17-jarige Vanotterdijk beleefde een succesvolle week in Roemenië en veroverde eerder in Otopeni met een Belgisch record (57"85) het goud op de 100 meter vlinderslag. 

 

Ook zwom ze naar brons op de 50 meter rugslag, waar ze in de halve finales het nationale record (28"50) scherper stelde. Zaterdag greep ze brons op de 100 meter vrije slag.