Ga naar de inhoud

Meer pech voor Oranje op EK: Jackie "Zidane" Groenen test positief en moet in isolatie

Groenen was gisteren nog een van de sterkhouders bij Oranje.

Weer een domper voor de Nederlandse selectie op het EK. Na een gelijkspel tegen Zweden en meerdere blessures heeft sterkhoudster Jackie Groenen vanmorgen positief getest op COVID-19.

Gisteren stond Jackie Groenen nog 90 minuten op het veld tegen Zweden - ze pakte onder meer uit met een fraaie Zidane-beweging (zie onder), maar vandaag moet de middenvelder van Manchester United en Oranje in isolatie gaan. De motor van de ploeg testte vanmorgen positief op corona en mag de opgelegde isolatie pas verlaten na een negatieve test.

 

Het is een geaccidenteerd begin voor onze noorderburen op het EK in Engeland. De titelverdediger bleef steken op een gelijkspel tegen Zweden en zag drie speelsters (doelvrouw Sari van Veenendaal, verdedigster Aniek Nouwen en draaischijf Danielle van de Donk) geblesseerd uitvallen.

 

Met de positieve test van Groenen komt er nu een volgende speelster in de ziekenboeg terecht.

 

Woensdag speelt Nederland tegen Portugal, volgende week zondag wordt de poulefase afgesloten met een duel tegen Zwitserland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.