Cavendish huilde na zege Lampaert en bewondert Van Aert: "Zeldzaam dat je zoveel wint én sympathiek blijft"

  Mark Cavendish had gehoopt in deze Tour het zegerecord van Eddy Merckx te breken, maar Quick Step-Alpha Vinyl liet de Brit thuis. Na een week is de ontgoocheling al weg en dus wou Cavendish in de studio's van Eurosport wel eens zijn kijk op de voorbije dagen geven. Mét aandacht voor de Belgen.

  Mark Cavendish heeft altijd het hart op de tong, ook als hij wordt uitgenodigd door The Breakaway, het voorprogramma van de Britse versie van Eurosport. Hoe heeft hij de Tour gevolgd, was de logische eerste vraag?

   

  "Ik heb heel wat kunnen volgen, ook al ben ik nog altijd blijven doortrainen", zegt Cavendish.

   

  Voor zijn team Quick Step-Alpha Vinyl begon de Tour uitstekend, met de tijdritzege voor Yves Lampaert en sprintzege voor Fabio Jakobsen (die Quick-Step verkoos boven Cavendish).

   

  "Yves in het geel, dat vond ik niet te schatten. Zeker als je hem een beetje kent. Hij is zo'n nederige kerel. Ik was aan het huilen toen ik zijn interview zag. Ook nu nog word ik emotioneel als ik erover praat."

   

  Ook Wout van Aert maakte al veel indruk op Cavendish, maar dan nog meer op zijn zoontje Casper. "Hij is een grote fan van Wout. Gisteren zei hij nog: nu hij heeft hij zowel in het geel als het groen gewonnen."

   

  "Het is zeldzaam dat iemand zoveel wedstrijden kan winnen en toch nog sympathiek overkomt. Dat is een briljant recept."

  Tour de France klassement