Alexis Vuillermoz komt snel met update na moeilijk moment aan de finish: "Ingestort van vermoeidheid"

  Toch even schrikken na de aankomst van de 9e etappe in de Ronde van Frankrijk in Châtel. De Franse puncher Alexis Vuillermoz (34) bleef een tijd op het asfalt liggen nadat hij finishte in de laatste groep . Hij werd uiteindelijk met de ambulance meegenomen naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis, maar geeft nu aan dat alles oké is.

  Kort na de finish dook het nieuws op dat Alexis Vuillermoz "ingestort was". Volgens de Deense TV2-reporter Dennis Ritter die zelf bij het voorval was,  ging het evenwel niet om een kritieke situatie. 

   

  Intussen kwam Alexis Vuillermoz zelf met een geruststellende update: "Na de aankomst stortte ik in van vermoeidheid", schrijft hij op Twitter. "Ik was vandaag bijzonder moe en moest overgeven op de fiets."

   

  "Mijn coronatest was in elk geval al negatief. Deze werd meteen uitgevoerd door ASO nadat ik daar door de ambulance gebracht werd."

  Tour de France klassement