Ga naar de inhoud

Zwemtalent Roos Vanotterdijk voegt extra brons toe aan medailleoogst op EK junioren

Roos Vanotterdijk

Roos Vanotterdijk heeft haar derde medaille behaald op het EK zwemmen voor junioren in Otopeni (Roemenië). Onze 17-jarige landgenote tikte als derde aan op de 100 meter vrije slag in een persoonlijk record van 55"34.

Roos Vanotterdijk geldt al een tijdje als het grote Belgische zwemtalent. Op het EK voor junioren in Roemenië toont ze deze week haar talent. Op de 100 meter vrije slag snelde ze in een persoonlijk record van 55"34 naar de derde plaats en brons.

 

De Hongaarse Nikoletta Padar (54"69) ging met het goud aan de haal, voor haar landgenote Dora Molnar (55"20).

 

Voor de 17-jarige Vanotterdijk is het de derde medaille die ze om de hals krijgt in Otopeni. Ze veroverde eerder met een Belgisch record (57.85) het goud op de 100 meter vlinderslag. Ook zwom ze naar brons op de 50 meter rugslag, waar ze in de halve finales het nationale record (28"50) scherper stelde. 

 

Zaterdag plaatste Vanotterdijk zich nog voor twee finales, die van de 50 meter vlinderslag (als 2e) en die van de 100 meter rugslag (als 3e). Zinke Delcommune bereikte de finale van de 200 meter wisselslag, met de zesde tijd in de halve finales (2'17"29), een persoonlijk record (voordien 2'17"66).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.