Ga naar de inhoud

Van Hooydonck en Benoot zien kopman Van Aert opnieuw imponeren: "Weeral zat vanavond"

Van Hooydonck sleurde uren op kop in dienst van Wout van Aert.

De sfeer zit goed bij Jumbo-Visma. Na de triomf van Wout van Aert in Calais volgde nu een nieuwe ritzege in Lausanne. In de schaduw van hun kopman verzetten de andere Belgen bij Jumbo-Visma Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck bergen werk: "Dit is voor ons echt genieten", klinkt het in koor.

Samen met het Team BikeExchange - Jayco van Michael Matthews was het werkendag voor Nathan Van Hooydonck. De tempobeul van Jumbo-Visma sleurde uren mee op kop om de kopgroep binnen schot te houden.

 

"Ik heb eerder deze Tour al veel in de wind gereden om onze kopmannen voorin te houden, maar nu ging ik echt achter de kopgroep aan", opende Van Hooydonck. "Dat Wout deze rit dan wint is voor mij een beloning en daar doe ik het ook voor."

 

"Of Wout mij dan veel instructies geeft tijdens de etappe? Neen, eigenlijk niet. Hij was heel rustig, maar toen de kloof met de kopgroep opnieuw wat groeide dan moedigde hij mij nog wat extra aan. Dat is gewoon heel mooi."

 

"Op fietsgebied beleef ik hier gewoon echt een droom. Wout die wint, is echt geweldig. We zitten in de goede flow en hopelijk kunnen we dat verderzetten in de bergen."

Benoot: "Vanmorgen al het plan om Wout te laten sprinten"

Ook Tiesj Benoot zette zich volop in om zijn kopmannen zo goed mogelijk te ondersteunen: "In de eerste kilometers heeft de hele ploeg goed werk geleverd om geen grote groep te laten wegrijden. Anders zou het zeer moeilijk worden om Wout in Lausanne te laten sprinten."

 

"Het doel bij de start was om te zorgen dat er gesprint zou worden, maar het mocht ook niet te hard gaan om Pogacar niet de kans te geven om aan te vallen. Het was op het einde echt wel lastig."

 

"Normaal gezien zou ik de klim oprijden voor Wout, maar Primoz Roglic voelde zich niet zo goed dus ben ik in zijn buurt gebleven. Onze klassementsmannen verloren uiteindelijk geen extra tijd dus was het weer een goede dag voor ons."

 

"Het is jammer van die pechdag in Roubaix, maar hopelijk kunnen we dit positieve gevoel nu doortrekken tot in Parijs."

 

Het wordt vanavond alweer genieten in het kamp van Jumbo-Visma: "Weeral zat", sloot Benoot nog af met een knipoog.