Transfers JPL: Racing Genk verwelkomt verloren zoon Ally Samatta

  Ally Samatta wordt gehuurd van Fenerbahçe.

  De nieuwe competitie is begonnen en in de bestuurskamers wordt de jaargang 2022-2023 verder voorbereid. Op deze pagina vind je alle transfers in de Jupiler Pro League.

  zomertransfers binnenland

  1. 15 uur 41. Overbodige Anderlecht-doelman naar Feyenoord. Anderlecht leent doelman Timon Wellenreuther (26) komend seizoen uit aan Feyenoord, met aankoopoptie. Dat hebben beide clubs dinsdag bevestigd. In de zomer van 2020 plukte RSCA Wellenreuther weg bij Willem II. In zijn eerste seizoen bij Anderlecht kwam de Duitser, mede door blessureleed bij eerste doelman Hendrik Van Crombrugge, tot 27 wedstrijden. Afgelopen seizoen speelde hij op uitleenbasis opnieuw in Tilburg, in de Eredivisie stond hij 31 keer tussen de palen. Nu gaat hij bij Feyenoord, vorig seizoen derde in Nederland, aan de slag. Wellenreuther kwam eerder in zijn carrière in eigen land uit voor Karlsruher SC en Schalke 04 en in Spanje voor RCD Mallorca. .
  2. 14 uur 57. Ally Samatta landt weer bij Racing Genk. Racing Genk vangt het vertrek van sterkhouders Cyriel Dessers en Junya Ito op met een oude bekende: Ally Samatta wordt gehuurd van Fenerbahçe. Er is ook een aankoopoptie opgenomen in de deal. De 29-jarige Tanzaniaan was tussen 2016 en 2020 een smaakmaker bij Genk. Bij Aston Villa, Fenerbahçe en Antwerp (huur) was hij minder succesvol. Samatta droeg al 191 keer het shirt van Genk en scoorde 76 keer.  .
  3. 11 uur 14. Antwerp huurt Michael Davis van SK Beveren voor Young Reds. Antwerp heeft zich versterkt met de jonge centrale verdediger Michael Davis. De Belg wordt voor een jaar gehuurd van SK Beveren, met een aankoopoptie.  Davis zal vooral worden ingezet bij de Young Reds Antwerp, die uitkomen in 1e nationale, het derde niveau in België. Daar openen de beloften van Antwerp woensdag het seizoen moet een verplaatsing naar Francs Borains. De 20-jarige Davis speelde vorig seizoen vijf wedstrijden in 1B voor SK Beveren en viel op met een doelpunt tegen RWDM. Ook in de bekercompetitie mocht de beloftevolle verdediger één keer invallen. Davis kreeg zijn opleiding bij KV Mechelen en werd verschillende malen opgeroepen voor de nationale jeugdelftallen. .
  4. 16-08-2022.
  5. 15 uur 10. Genk haalt jeugdinternational Dierckx terug. KRC Genk huurt de 19-jarige Daan Dierckx van het Italiaanse Parma voor een jaar, met aankoopoptie. Dat hebben de Limburgers vrijdag gemeld. De oud-jeugdspeler sluit aan bij de selectie van Jong Genk. De centrale verdediger doorliep verschillende reeksen in de jeugdopleiding van KRC Genk. Het was het Italiaanse Parma FC dat hem in de winter van 2021 wist in te lijven en hem op zijn 17-jarige leeftijd ook meteen liet debuteren. "Dat maakte van Daan de eerste speler uit het geboortejaar 2003 in de Serie A", aldus Genk. .
  6. 11 uur 01. SK Beveren haalt Sheldon Bateau terug uit Turkije. SK Beveren heeft vrijdag de komst van de Trinidadiaanse centrale verdediger Sheldon Bateau aangekondigd. De 31-jarige speler wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend door het Turkse Samsunspor. Bateau speelde van 2012 tot 2015 en van 2019 tot 2022 al 128 wedstrijden bij KV Mechelen, waarvan 104 in de hoogste klasse. In januari vertrok hij naar Turkije, waar hij sindsdien maar in 13 wedstrijden aan de bak kwam. Hij speelde verder ook voor Samara in Rusland, Kairat Almaty in Kazachstan en Sarpsborg in Noorwegen. .
  7. 10 uur 57. Ricca en Vlietinck definitief naar OH Leuven. Federico Ricca (27) en Thibault Vlietinck (24) trekken definitief de deur dicht bij Club Brugge en verhuizen naar OH Leuven. De Uruguayaanse linksachter tekende in 2019 voor Club, maar kon zich nooit opwerpen als onbetwiste basisspeler. Eerder zou ook Standard geïnteresseerd geweest zijn, maar Ricca gaat aan de slag in Leuven. Hij tekende voor 3 seizoenen. Ricca speelde in totaal 54 matchen voor blauw-zwart. Thibaut Vlietinck speelde sinds zijn 11e voor Club Brugge. Hij werd de afgelopen twee seizoenen al uitgeleend aan OHL en tekent nu voor 4 seizoenen. .
  8. 12-08-2022.
  9. 11-08-2022.
  10. 12 uur 02. KV Mechelen leent Gustav Engvall uit aan Sarpsborg in Noorwegen. Gustav Engvall gaat zijn gebrek aan speelminuten proberen compenseren bij Sarpsborg. De Zweedse aanvaller is sinds 2018 aan de slag bij Malinwa, dat hem overnam van Bristol.  De tweevoudig international was in 75 optredens in competitieverband, eerste en tweede klasse gecombineerd, goed voor 12 doelpunten, maar kreeg de laatste tijd nog weinig kansen. Hij werd de afgelopen seizoenen geplaagd door heel wat blessureleed. Sarpsborg staat momenteel na 18 speeldagen op een elfde plaats in de stand van de Noorse hoogste voetbalafdeling. .
  11. 11 uur 30. Ook middenvelder Matias Galarza is geland in Genk. Een dag na verdediger Carstensen heeft Racing Genk ook de transfer van de 20-jarige Argentijnse middenvelder Matias Galarza aangekondigd. Galarza komt over van AA Argentinos Juniors en tekende een contract voor vier seizoenen. "Galarza debuteerde als 19-jarige bij het eerste elftal van Argentinos Juniors. Hij speelde 26 wedstrijden en groeide hij uit tot een van de meest veelbelovende middenvelders van de competitie", klinkt het op de clubwebsite. "Hij beschikt over een goede dribbel, is energiek en heeft een goede pass in de voeten." Na de 21-jarige middenvelder Nicolas Castro (Newell's Old Boys) is Galarza de tweede Argentijnse aanwinst voor Genk. Naar verluidt leggen de Limburgers voor de transfer 6 miljoen euro op tafel. .
  12. 10 uur 16. Beveren heet Taofeek Ismaheel welkom op de Freethiel. SK Beveren heeft een extra aanvaller aangetrokken. De 22-jarige Nigeriaan Taofeek Ismaheel wordt voor een seizoen gehuurd van de Franse eersteklasser Lorient, dat hem wegplukte in Noorwegen. "We waren al een tijdje op zoek naar een offensief ingestelde speler die snelheid en onvoorspelbaarheid kan toevoegen aan onze aanval. In onze gesprekken met Lorient merkten we al snel dat Taofeek aan dat profiel voldoet. We kijken er naar uit om hem te zien groeien in onze competitie", aldus CEO Gobin. .
  13. 10-08-2022.