Ga naar de inhoud

Jelle Geens snelt naar vijfde plaats in WB-manche triatlon in Hamburg

Jelle Geens (archieffoto)

Jelle Geens is opnieuw in de top 5 geëindigd in de World Triathlon Series. Onze landgenoot kwam als vijfde over de finish in Hamburg. De zege was voor de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde. Bij de vrouwen won olympisch kampioene Flora Duffy.

In afwezigheid van Marten Van Riel (coronavirus) was Jelle Geens de enige Belg die kon meestrijden voor de zege. Hij wisselde als snelste van een peloton van 33 triatleten zijn fiets voor loopschoenen, maar in de slotronde viel Geens terug naar de vijfde plaats.

 

Na 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen kwam hij 26 seconde later dan winnaar Hayden Wilde over de finish. De Nieuw-Zeelander pakte na Leeds zijn tweede zege van het jaar. Geens eindigde twee weken geleden als 4e in Montréal.

 

Naast Geens nam er met Erwin Vanderplancke nog een andere Belg deel. Hij werd 45e. Jolien Vermeylen was dan weer goed voor een 36e plaats bij de vrouwen. Claire Michel (enkel) en Valérie Barthelemy (coronavirus) ontbraken in Hamburg.   

 

De overwinning bij de vrouwen ging naar de regerend olympisch kampioene Flora Duffy in een tijd van 58'37. De Britse Beth Potter (58'43) en de Duitse Lisa Tertsch (58'53) vervolledigden het podium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.