Ga naar de inhoud

Cian Uijtdebroeks is fan van Froome: "Respect voor zijn karakter en vriendelijkheid"

De 19-jarige Uijtdebroeks is fan van de 37-jarige Froome.

10 jaar geleden kwam Chris Froome als eerste boven op La Planche des Belles Filles. Een scherp contrast met het niveau dat de 37-jarige Brit deze Tour nog haalt. Toch verdient de viervoudige Tour-winnaar nog veel respect volgens Cian Uijtdebroeks. "Ik ben altijd fan geweest van Froome", vertelt hij in Vive le Vélo.

De ontbolstering van een fenomeen. In 2012 liet Chris Froome alles en iedereen (ook Sky-kopman Bradley Wiggins) achter zich op La Planche des Belles Filles. De Brit liet daar toen al uitschijnen dat hij de beste klimmer was in die Tour.  In de volgende vijf Tours, schreef Froome er vier op zijn conto.

 

Dat niveau is Froome nu al een aantal jaren kwijt. Het tempo van de beste renners kan de man van Israel-Premier Tech nog moeilijk volgen. Regelmatig wordt hij in moeilijkheden gemeld in het peloton.

 

"Ik ben altijd een grote fan geweest van Chris Froome", vertelt Cian Uijtdebroeks in Vive le Vélo. "Hij zit misschien wat raar op zijn fiets, maar die man heeft zoveel karakter en doet echt alles voor zijn sport."

 

"Het is echt spijtig om hem nu zo in het peloton te zien want het is echt een beleefde en correcte renner. Toch is het wel mooi om te zien hoe hij blijft volhouden. Hij is een van de renners met het meeste karakter in het hele peloton."

Ik ben altijd een grote fan geweest van Chris Froome.

Cian Uijtdebroeks

Hoewel Froome vaak wordt beschouwd als een renner met een terughoudend karakter, heeft Uijtdebroeks een ander beeld van de Brit.

 

"Ik heb al met hem gesproken tijdens een etappe en hij is echt heel vriendelijk en lief. Ik herinner me nog dat we in het peloton reden en dat hij naar zijn ploeg wou rijden en mij dus voorbij moest fietsen. In plaats van gewoon te passeren of mij een tikje te geven, vroeg hij heel beleefd of hij er langs mocht. Dat vond ik geweldig."