Tadej Pogacar toont opnieuw zijn superioriteit: "Deze rit zat al heel lang in mijn hoofd"

  Tadej Pogacar moest tot het uiterste gaan op La Planche des Belles Filles.

  Jonas Vingegaard dreef hem tot het uiterste in de laatste meters, maar daags na zijn winst in Longwy triomfeerde Tadej Pogacar ook op La Planche des Belles Filles. “Het was een groot doel om hier vandaag te winnen.”

  Zijn verloofde stond hem op te wachten op de top van La Planche des Belles Filles en dat gaf Tadej Pogacar duidelijk vleugels. Ploegmakker Rafal Majka effende het pad op de ongenadige slotklim en met een ultieme jump toonde Pogacar nog maar eens zijn superioriteit. Al ging het deze keer niet zonder slag of stoot.

  “Het was heel moeilijk, zeker op het einde toen Jonas (Vingegaard, red.) aanviel. Hij was zo sterk. Mijn ploegmakkers hebben de hele dag hard gewerkt, dus ik moest alles geven om te winnen. Zeker omdat Urska aan de finish stond en mijn familie aan de voet van de klim."

   

  "Het was een heel speciale dag. We hebben vandaag een stichting opgericht voor kankeronderzoek, daarom draag ik vandaag ook speciale schoenen."

   

  "Ik ben heel blij en trots dat ik hier de overwinning kan pakken op La Planche des Belles Filles. Deze rit zal al heel lang in mijn hoofd, eigenlijk sinds het parcours bekend was. Het was een groot doel om hier vandaag te winnen."

   

  Jonas Vingegaard legde Pogacar wel het vuur aan de schenen. De Sloveen moest alles uit de kast halen om de Deen nog voorbij te snellen. 

   

  "Ik denk dat Jonas momenteel één van de beste klimmers in de wereld is, waarschijnlijk zelfs de beste. Hij is een compacte renner en heeft een zeer sterk team. Hij doet het voorlopig erg goed."

   

  Slotsom is wel dat Pogacar in de stand weer wat meer marge neemt op de concurrentie. "Het is altijd goed om een beetje verder uit te lopen. Maar

  in wielrennen kan de kloof nooit groot genoeg zijn."

  Pogacar reed met speciale schoenen voor zijn kankerstichting

  Vingegaard: "Ik had geen antwoord meer in huis"

  "Het was een stevige inspanning", vertelde Jonas Vingegaard over het titanenduel met de gele trui. "Ik ben tevreden met het resultaat." 

   

  "In de finale heb ik me gelanceerd, maar ik werd nog bijgebeend en ik had geen antwoord meer in huis."

   

  "Maar mijn benen zijn goed en ik hoop dat ik de sterkste ben op de langere cols."

   

  Primoz Roglic werd 3e. Hoopgevend, maar de Sloveen ziet af. "Het is alsof ze bij elke trap een mes in mijn rug steken", vertelde hij bij de NOS.

   

  "Ik ben toch wel tevreden dat ik hier een protagonist kon zijn. Ik probeer nu elke dag te overleven en te herstellen."

   

  "Als je geblesseerd bent, dan weet je nooit wat de volgende dag brengt. Mijn rug kwelt me, maar ik ben niet naar hier gekomen om te treuren, wel om te vechten."

  Gerelateerd: