Louis Meintjes te voet naar de top van La Planche des Belles Filles: "Mijn derailleur ging in crashmodus"

  Meintjes zorgde voor een opvallend beeld op La Planche des Belles Filles.

  Voor Louis Meintjes werd de tocht naar La Planche des Belles Filles een calvarietocht. De Zuid-Afrikaan van Intermarché-Wanty-Gobert kwam al lopend over de finish na een technisch probleem. "Een teleurstelling, want ik klom mee met de beteren."

  Meintjes beklom La Planche des Belles Filles al twee keer eerder in de Tour en wist dus wat hij kon verwachten. Maar pech in de slotfase, daar had hij natuurlijk niet op gerekend.

   

  "Ik klom mee met de beteren, het was dus een teleurstelling toen mijn derailleur in de slothectometers in crashmodus ging, wellicht door een gravelsteentje."

   

  "Ik onthoud mijn goed gevoel in de benen. Als ik dit kan aanhouden, ziet het vervolg van de Tour er goed uit."

   

  Meintjes hield op de slotklim als één van de laatste renners stand in het wiel van Tadej Pogacar en de kopmannen van Jumbo-Visma en de Ineos Grenadiers. Ondanks het technisch probleem kwam hij toch nog als zestiende over de finish. In de stand staat Meintjes nu 27e, op 6'05" van Pogacar. 

   

  "Uiteraard hoop je om alle hindernissen zonder tijdsverlies te overwinnen, maar al bij al mag ik niet klagen. Ik heb de eerste bergen heelhuids bereikt en voel me uitstekend."

   

  "Bovendien kan ik op een sterke ploeg rekenen om me voorin te positioneren. Zowel Kobe Goossens als ik zitten in een goeie vorm. We hebben dezelfde voorbereiding op deze Ronde van Frankrijk gehad en sinds het begin van deze Tour kan ik op zijn steun rekenen."

   

  Meintjes komt al lopend over de finish op La Planche des Belles Filles:

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Tadej PogacarUAD3:58:40
  2Jonas VingegaardTJV+0
  3Primož RoglicTJV+12
  4Lennard KämnaBOH+14
  5Geraint ThomasIGD+14
  6David GauduGFC+19
  7Enric MasMOV+21
  8Romain BardetDSM+21
  9Adam YatesIGD+29
  10Sepp KussTJV+41

  Gerelateerd: