Ga naar de inhoud

Belgian Lions-sterkhouder Retin Obasohan versiert toptransfer naar Franse kampioen

Bij de Franse kampioen zal Obasohan EuroLeague kunnen spelen.

Belgian Lion Retin Obasohan zal volgend seizoen de kleuren van de Franse kampioen LDLC ASVEL verdedigen. Dat maakte de club uit Villeurbanne, nabij Lyon, vrijdag bekend. De 29-jarige guard komt over van het Israëlische Hapoel Jeruzalem.

Obasohan is al enkele jaren een van de draaischijven bij ons nationale basketbalteam. De polyvalente guard (29, 1m88) zal in Frankrijk voor zijn 10e club uitkomen.

 

Voor Jeruzalem speelde hij eerder al bij Bavi Vilvoorde, Kangoeroes Willebroek,  de universiteit van Alabama, het Italiaanse Sidigas Avellino, het Duitse Rockets Gotha, het Amerikaanse G-League-team Northern Arizona Suns, het Duitse Brose Bamberg en het Tsjechische Nymburk. 

 

Met zijn laatste drie clubs was hij in de Champions League aan de slag, met zijn nieuwe club kan hij naar de EuroLeague, het hoogste basketniveau in Europa. Voor de Belgian Lions is dat evenwel minder goed nieuws, want Obasohan zal daardoor minder beschikbaar zijn.

 

"Retin is een complete combo guard die met zijn fysieke kwaliteiten onze achterljn zal versterken", reageerde zijn nieuwe coach Terence Jonathan Parker, broer van voormalig NBA-ster Tony Parker. "Hij wordt nog elk jaar beter en ik verwacht dat hij ook bij ons nog progressie zal maken."  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.