Plannetje van Jumbo-Visma mislukt: "Maar toch heel mooi afscheid kunnen nemen van geel"

  Jumbo-Visma had gehoopt door Wout van Aert mee te sturen met de vlucht zelf een rustig dagje te hebben en de concurrentie het leven zuur te maken. Maar het pakte verkeerd uit. "Maar als Wout niet was mee geweest, was de ontsnapping voorop gebleven."

  Van Aert: "Het was mission impossible"

  "Ik was vanochtend niet van plan om het geel per se af te geven", zegt Wout van Aert. "Maar de koers liep nu eenmaal verrassend."

   

  "Het was niet makkelijk om mee te gaan in de vlucht, want met je gele trui val je natuurlijk op. Toen we toch een gat hadden, waren we maar met 3."

   

  "Op dat moment had ik al zoveel energie verspild dat er voor mijn gevoel geen weg terug meer was. Ik kon beter doorzetten. Op die manier kan ik op een heel mooie manier afscheid nemen van het geel."

   

  Toch geloofde Van Aert er even in. "We kregen toch een mooie marge. Het was even afwachten welke ploegen in de zege geloofden. Maar toen een paar teams de krachten bundelden, wist je dat het moeilijk zou worden."

   

  "Ze hebben uiteindelijk wel hun best moeten doen om terug te komen, ook omdat de wind in ons voordeel blies. Maar bij mij deed het ook pijn. Het was mission impossible."

   

  Dat is het zeker niet voor het groen, waarvoor Van Aert toch weer een goeie zaak deed. Op de vraag of geel en wit (voor Pogacar) en groen (voor hemzelf) nu tot het einde vastliggen, antwoordt hij met een bulderlach: "Wat het groen betreft hopelijk wel!"

  Of geel, wit en groen nu vastliggen tot het einde? Wat het groen betreft hopelijk wel!

  Wout van Aert

  Benoot: "Echt een straf nummer van Wout"

  Tiesj Benoot bevestigt dat het wel degelijk geen gril van Wout van Aert was om mee te springen in de vlucht. "We wisten dat er een gevecht voor de vlucht zou zijn, maar wilden niet achter een groep van 20 renners rijden."

   

  "Wout was dus de beste man om mee te sturen. Spijtig genoeg was hij maar met 2 andere renners op stap. Het zag er even goed uit toen enkel Alpecin geïnteresseerd leek, maar uiteindelijk kwamen er toch 4-5 andere ploegen bij."

   

  "Anders had Wout zeker weer gewonnen. Het was echt een straf nummer. Enkel de renners die hier vandaag hebben meegereden, weten hoe straf het was om mee te geraken in de ontsnapping. Hij doet het dan ook nog eens in het geel."

  Wynants: "Gegokt en verloren"

  "We hebben gegokt en verloren", zegt ploegleider Maarten Wynants over het mislukte plan van Jumbo-Visma.

   

  "We wilden dat Wout zou meegaan met een grote groep en aanvankelijk was hij ook met 20 renners op stap. Maar uiteindelijk rijden ze maar met zijn drieën weg."

   

  "Ze zaten zo snel zo ver voorop dat het geen zin had om zich te laten uitzakken. Hij is er dan maar vol voor gegaan. Jammer dat Fuglsang de stekker er nog uittrekt. Die mis je in de finale."

  Tour de France klassement