Ga naar de inhoud

Petanquester Jessica Meskens raakt niet voorbij kwalificaties precisieschieten

Jessica Meskens komt nog in actie in het parentoernooi.

België heeft al 7 medailles veroverd op de Wereldspelen, met veelvraat Bart Swings op kop. Komt er nog eremetaal bij? Volg dag 5 van de Wereldspelen in Birmingham hier op de voet.

Wereldspelen: 12 juli

  1. 21 uur 57. Daan Cox 16e op kajakmarathon standaard afstand. Daan Cox is 16e geworden in de kajakmarathon standaard afstand. De 24-jarige Limburger had voor de 21 kilometer 1u34'47"20 nodig. De Zuid-Afrikaan Andy Birkett won. De Deen Mads Brandt Pedersen, maandag nog goed voor goud op de korte afstand, werd 2e, de Spanjaard Ivan Alonso 3e. Op de korte afstand werd Cox maandag dertiende. .
  2. 21 uur 56. Petanquester Jessica Meskens raakt niet voorbij kwalificaties. Petanquester Jessica Meskens is 7e geworden, op 8 deelneemsters, in de kwalificaties van het precisieschieten. Per kwalificatieronde plaatsten twee speelsters zich voor de halve finales. De 23-jarige Meskens haalde in de eerste ronde 24 punten en in de tweede 22. In de eerste ronde waren 32 punten nodig om meteen door te gaan, in de tweede een totaal van 63. Vorige maand veroverde Meskens nog brons op het EK in Torrelavega en in 2019 werd ze op het WK in Almeira eveneens derde. In Birmingham speelt ze woensdag met Nancy Barzin nog het parentoernooi. .