Ga naar de inhoud

Belgische korfballers verslaan ook China op Wereldspelen, kickboksster Hélène Connart is 4e

België won eerder zijn openingsmatch tegen Duitsland.

Op donderdag kwamen heel wat Belgen in actie op de Wereldspelen. De korfbalploeg klopte na Duitsland ook China, Tinne Gilis squashte zich richting kwartfinales en Hélène Connart veroverde net geen bronzen plak in het kickboksen. Op het eind van de dag pakten de Belgische touwtrekkers wel brons. Ontdek hier alle resultaten van de Belgen.

Wereldspelen: 14 juli

  1. 06 uur .
  2. 15-07-2022.
  3. 23 uur 55. Olivier Fortamps naar finale waterskiën. Olivier Fortamps eindigde als 5e in de kwalificaties van het waterskiën (figuren). De beste zes mogen naar de finale op vrijdag. Onze 44-jarige landgenoot behaalde 9.810 punten (6.020 + 3.790). De Oekraïner Danylo Filtsjenko scoorde het best in de kwalificaties met 11.140 punten voor de Amerikaan Adam Pickos (11.040), de Chileen Martin Labra (10.450) en de Tsjech Martin Kolman (10.330). .
  4. 22 uur 55. Geen brons voor Hélène Connart. Hélène Connart is er niet in geslaagd de bronzen medaille in de K1 (categorie tot 60 kg) te winnen. De 33-jarige tweevoudig wereldkampioene uit Bois-de-Lessines verloor de "kleine finale" op punten van de Oekraïense Alina Martynjoek met 2-1 (18-15, 12-12, 14-13). .
  5. 22 uur 41. Reekshoofd Tinne Gillis squasht zich naar kwartfinales. Tinne Gilis heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het squashtoernooi. In de tweede ronde haalde onze landgenote, de nummer 13 op de wereldranglijst, het in 2 sets van de Canadese Niki Todd: 11-7 en 11-4. In de kwartfinales neemt ze het vrijdag op tegen thuisspeelster Marina Stefanoni (PSA 57). .
  6. 22 uur 20.
  7. 22 uur 18. Belgische korfballers op zucht van halve finales. De Belgische korfballers hebben hun tweede zege op rij geboekt in de groepsfase. Na hun zege tegen Duitsland, ging China met 27-11 voor de bijl. De Diamonds staan daarmee op een zucht van de halve finales.  Als Suriname later op donderdag wint van Duitsland, is de kwalificatie een feit. Vrijdag is Suriname de derde en laatste tegenstander van de Belgen in groep B.  De top twee van elke groep stoot door naar de halve finales. Nederland, Tsjechië, Taiwan en Portugal maken deel uit van groep A. .
  8. 00 uur 17. Eddy Merckx vlot naar kwartfinale. Eddy Merckx heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale op het driebandentoernooi van de Wereldspelen. De 53-jarige Antwerpenaar versloeg in zijn eerste wedstrijd de Costa Ricaan Erick Tellez met afgetekende 40-16 cijfers.  Voor een plaats in de halve finale neemt Merckx, de tweevoudige wereldkampioen, het op tegen de Spanjaard Daniel Sanchez, die in 2001, 2005 en 2017 de titel won. .