Ga naar de inhoud

Hendrik Tuerlinckx heeft zijn laatste smash geslagen voor Red Dragons

Hendrik Tuerlinckx geeft de scepter door.

Hendrik Tuerlinckx (34) zet een punt achter zijn carrière bij de nationale ploeg. Na 15 jaar bij de Red Dragons zwaait de aanvaller af. "De nationale ploeg zal altijd in mijn hart zitten."

Hendrik Tuerlinckx was jarenlang een vaste waarde bij de Red Dragons. In 2018 behaalde hij met de nationale ploeg nog de 7e plek op het WK, hun beste resultaat ooit. Maar Tuerlinckx zwaait nu af. 

 

"Na 15 jaar bij de nationale ploeg heb ik beslist dat mijn tijd is gekomen om te stoppen. Het is tijd om de verantwoordelijkheid te geven aan de nieuwe generatie", schrijft hij op Instagram.

 

"Het was altijd een eer om voor mijn land te spelen, in goede en slechte dagen. Ik zou alle spelers, coaches en de staf willen bedanken." 

 

"Ik zou zou ook graag alle fans bedanken die ons de voorbije 15 jaar steunden. Jullie duwden ons naar onze limieten en enkele geweldige resultaten."

 

"De nationale ploeg zal altijd in mijn hart zitten en ik wens de volgende generatie veel succes. Ik zal op de eerste rij zitten om jullie te volgen."

 

Tuerlinckx nam vorig jaar na 13 jaar ook al afscheid van Roeselare. Afgelopen seizoen speelde hij bij Haasrode-Leuven, al miste hij de laatste 6 wedstrijden van de Final Four na een lucratief aanbod in Qatar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.