Ga naar de inhoud

Noor Vidts tempert de verwachtingen voor het WK: "Ik zit niet met een medaille in mijn hoofd"

Noor Vidts na haar gouden medaille op de vijfkamp op het WK indoor in Belgrado.

Zevenkampster Noor Vidts deed afgelopend weekend op de Nacht van de Atletiek in Heusden vertrouwen op voor het WK in Eugene. Sportweekend polste naar de verwachtingen van de wereldkampioene indoor. 

In Eugene moet de 26-jarige Noor Vidts al het goede van het voorbije jaar zien te bevestigen, want ze behoort ondertussen tot de wereldtop. Eerst was er een verrassende vierde plaats op de Olympische Spelen in Tokio, daarna schitterde ze in Belgrado met de wereldtitel indoor.

 

De bio-ingenieur heeft net haar thesis af en kan zich nu volop concentreren op haar sport. Vidts staat voor een belangrijke zomer, waarvoor ze hard heeft gewerkt om nog beter te kunnen worden.

 

“Op aerobisch vlak heb ik progressie gemaakt door de vele looptrainingen", vertelt Vidts. "We hebben dit jaar opnieuw krachttraining gedaan. Vorig jaar ging dat wat minder wegens problemen aan de rug”, vertelt Vidts.

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen om een goede prestatie neer te zetten

Noor Vidts

Haar coach Fernando Oliva wil met zijn aanpak Vidts nog sterker maken. In principe zal ze sneller kunnen lopen, hoger en verder kunnen springen, maar dat is niet vanzelfsprekend. 

 

“Je hebt enerzijds trainingen, maar ook de mindset. En dan moet de timing nog goed zitten bij bijvoorbeeld de werpnummers. Er zijn meerdere factoren die een rol spelen om een goede prestatie neer te zetten”, vertelt Vidts.

 

Ze denkt zeker dat ze nog progressie kan maken, maar ze had vorig jaar al een hele mooie score neergezet. Vidts tempert dan ook de hoge verwachtingen dat ze al met een medaille naar huis zal komen.

 

“Ik probeer elke discipline mijn best te doen, dan zullen we wel zien”, vertelt Vidts.

“Ik zit zelf niet met een medaille in mijn hoofd. Ik kijk gewoon uit naar de beleving van Eugene”, besluit Vidts.