Ga naar de inhoud

Lotto-Soudal laat De Gendt niet ontsnappen met contractverlenging van 2 jaar

Thomas De Gendt kon in de Giro nog eens triomferen.

Thomas De Gendt (35) heeft zijn contract bij Lotto-Soudal met twee jaar verlengd. De Belgische ontsnappingskoning, die al 8 jaar voor de Belgische brigade uitkomt, hoopt nog meer ritten te kapen in de toekomst. “In deze ploeg ben ik de renner mogen worden die ik altijd heb willen zijn: een aanvaller.”

Wat één overwinning niet kan veranderen. In 2021 zinspeelde De Gendt nog op zijn pensioen. Hij was overtraind en haalde niet zijn gebruikelijke niveau. In de Tour kon de ontsnappingskoning zich niet tonen.

 

Maar De Gendt heeft zijn beste vorm teruggevonden. In de Ronde van Italië veerde onze landgenoot weer op met een knappe zege in Napels. "Stoppen? Ik doe dit nog te graag", klonk het plots.

 

En dat blijkt nu ook. De Gendt heeft zijn contract bij Lotto-Soudal met twee jaar verlengd. Hij gaat dus voor een 9e en 10e jaar bij de Belgische wielerformatie. 

 

“In deze ploeg ben ik de renner mogen worden die ik altijd heb willen zijn: een aanvaller”, zegt De Gendt. “De afgelopen 8 jaar waren grotendeels een succes met mooie overwinningen en fijne herinneringen. Ik kijk ernaar uit om daar nog 2 jaar aan toe te voegen.”

 

“Ik ben nieuwsgierig naar de evolutie van de ploeg in de komende jaren met de ontbolstering van jonge talenten als Arnaud De Lie of Maxim Van Gils en de nieuwe cosponsor die aan boord komt." 

 

"Hoewel het voor mij steeds moeilijker wordt, blijft mijn ambitie om wedstrijden te winnen. Daarnaast wil ik de ploeg helpen zoveel ik kan.”

Ik ben nieuwsgierig naar de evolutie van de ploeg in de komende jaren met de ontbolstering van jonge talenten.

Thomas De Gendt

Lelangue: "Met De Gendt ben je nooit klaar"

"Thomas De Gendt in de aanval in een Lotto-Soudal-truitje, dat is voor alle wielervolgers een heel vertrouwd beeld”, zegt John Lelangue, CEO van de ploeg. 

 

“Hoewel we hem allemaal kennen als een grappenmaker die nooit opgeeft, was het vorig seizoen niet altijd even gemakkelijk voor hem. Ik ben dan ook heel blij om te zien hoe hij dit seizoen teruggekeerd is." 

 

"In eerste instantie door hard voor de ploeg te werken wanneer dat nodig was. Maar met zijn ritoverwinning in de Giro heeft hij opnieuw bewezen wat iedereen eigenlijk al wist: met Thomas De Gendt ben je nooit klaar.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.