Ga naar de inhoud

Coach Goffin: "David is weer veel zelfverzekerder, in kwartfinale moet hij ervaring gebruiken"

David Goffin en coach Germainn Gigounon.

David Goffin staat er weer helemaal. Voor de 4e keer staat de beste Belgische tennisser bij de laatste 8 in een grandslamtoernooi, voor het laatst gebeurde dat in 2019 op het gras in Wimbledon. Zijn coach Germain Gigounon schetst de opgang van de voorbije maanden én de kansen van zijn poulain tegen de Brit Cameron Norrie dinsdag.

Goffin kende een lastige periode en zakte weg op de ranking. Maar op Wimbledon speelt hij weer vol vertrouwen, dat toonde hij onder meer met een knappe zege tegen de Amerikaan Francis Tiafoe. Krijgen we 20 jaar na Xavier Malisse nog eens een landgenoot in de halve finales van Wimbledon?

Aan zijn coach om te antwoorden. "Of het een verrassing is dat David de kwartfinale haalde? Ja en neen. Na Roland Garros heeft hij niet veel gespeeld, dus de voorbereiding op gras was niet ideaal. Hij was na Roland Garros immers licht geblesseerd."

"Maar hij voelde zich hier vanaf de eerste ronde heel goed en de tabel lag helemaal open. En we weten allemaal dat David erg goed uit de voeten kan op gras."

"De match tegen Tiafoe was episch, volgens mij zelfs de langste uit de carrière van David." De vijfsetter duurde 4 uur en 36 minuten.

Goffin sukkelde lange tijd, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Maar daar mag een streep ondergetrokken worden. Gigounon: "Hij won in april dit jaar op gravel het toernooi van Marrakesh en toen is alles teruggekomen: vertrouwen en matchritme."

"Dat zie je vandaag ook in zijn matchen. Hij is veel zelfverzekerder en heel rustig. David is iemand die dat vertrouwen echt nodig heeft. Hij speelt met veel precisie en dan helpen matchen in de benen enorm."

"David moet zijn ervaring gebruiken"

Goffin maakt op zijn 31e weer kans om voor het eerst in zijn carrière de halve finale op een grandslamtoernooi te halen. De linkshandige Cameron Norrie, de nummer 12 van de wereld, is morgen voor eigen volk zijn tegenstander.

"Dat is een mooie loting", ziet Gigounon. "Het zal voor allebei een open wedstrijd worden. Norrie is een heel goede speler, maar het is nog maar zijn eerste kwartfinale in een grandslamtoernooi. David speelde er al drie. Die ervaring moet hij gebruiken, het wordt een interessant duel. Het is een mooie kans."