Ga naar de inhoud

Elise Mertens na uitschakeling en gemiste setballen: "Ik heb geen spijt"

Elise Mertens verloor in twee sets van Ons Jabeur.

Met opgeheven hoofd kon Elise Mertens Court NO.1 verlaten na haar uitschakeling door Ons Jabeur, de nummer 2 van de WTA-ranglijst. "Zelf ben ik tevreden over het niveau dat ik getoond heb", vertelde onze landgenote.

Voor Elise Mertens eindigde het enkeltoernooi op Wimbledon in de achtste finales. Na een verdienstelijke wedstrijd verloor ze zondag in twee hardbevochten sets van de Tunesische Ons Jabeur, het derde reekshoofd. 

 

"Het was geen slechte match. De eerste set ging erg gelijk op, net als de tweede. Iedereen weet dat zij een uitstekende speelster is die heel moeilijk te verslaan is. Ik dicht haar een grote winstkans toe hier", doet Elise Mertens haar verhaal.

 

"Zelf ben ik tevreden over het niveau dat ik heb getoond. Ik ging crescendo tijdens het toernooi. Jammer genoeg heb ik vandaag niet gewonnen, maar ik mag trots zijn dat ik opnieuw een achtste finale heb gehaald." Het is wel al van de US Open 2020 geleden dat ze de kwartfinales haalde op een grandslamtoernooi.

 

In de eerste set kon Mertens vijf setballen niet verzilveren. "Ik herinner me ze niet allemaal. Op sommige setpunten heeft ze goed opgeslagen en haar ervaring gebruikt. Ik heb geen spijt. Het is niet zo dat ik een makkelijke bal heb laten liggen." 

 

Wimbledon is overigens nog niet afgelopen voor Mertens, want ze verdedigt nog haar titel in het dubbelspel bij de vrouwen. "Ik hoop op dit niveau te kunnen bouwen. Het lag hoog. Ik wist dat ik een goeie match zou moeten spelen om met haar mee te kunnen. Nu ga ik nog alles geven in het dubbel. Ik heb een goeie partner (de Chinese Zhang Shuai). Ja, deze match geeft vertrouwen voor maandag."