Red Wolves treffen bij WK-debuut meteen titelverdediger Denemarken in groepsfase

  Doelman Jef Lettens krijgt de beste schutters van de wereld tegenover zich.

  In maart kwam de bevestiging: de Red Wolves mochten voor het eerst deelnemen aan het WK handbal, dat volgend jaar gespeeld wordt. De Belgen volgden vandaag met argusogen de loting voor de groepsfase. Daarin mogen de Wolves zich al meteen meten met de top. België vormt een groep met titelverdediger Denemarken, Bahrein en een nog te bepalen Afrikaans land.

  De Belgische nationale handbalmannen nemen het in de groepsfase van het WK van 2023 in Zweden en Polen (11-29 januari) op tegen titelverdediger Denemarken, Bahrein en een nog te bepalen Afrikaans land. 

   

  Voor hun eerste WK ooit werden de Red Wolves bij de loting in pot 2 geplaatst. Titelverdediger Denemarken, gastland Zweden, Spanje, Frankrijk, Noorwegen, IJsland, Duitsland en een nog te bepalen Afrikaanse land zaten in pot 1. 

   

  De top drie in elke groep stoot door naar de volgende ronde, waarin er opnieuw een groepsfase gespeeld wordt. De top twee daarvan mag naar de kwartfinales, waarin er met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt.   

   

  Voor de Belgen kwam met Denemarken een bijzonder stevige opponent uit pot 1. De Denen zijn tweevoudig titelverdediger en al jaren wereldtop in het mannenhandbal. De Red Wolves spelen hun duels van groep H in het Zweedse Malmö.