FOTO Deens volksfeest in Tour: "Het publiek is de winnaar van de dag"

    De Deen Magnus Cort Nielsen en de Noor Sven Erik Bystrøm maken het Deense publiek dol, of is het andersom?

    De ploegenpresentatie en de tijdrit gisteren waren al meer dan een voorsmaakje. Maar de belangstelling van de Deense bevolking voor de Tour is immens. Een impressie van de massa volk tijdens de 2e Tourrit van Roskilde naar Nyborg.

    Onze commentatoren haalden de superlatieven boven. "Dit is te vergelijken met Londen 2007", herinnert radioman Christophe Vandegoor zich de beelden van de Tour-start in Engeland met een proloog in Londen en een rit in lijn naar Canterbury. Ook toen: ontelbare fans langsheen elke meter van het parcours.

    Voor zijn co Sven Nys is het publiek een attractie op zich. "Het publiek is de winnaar van de dag", klinkt het met een boutade. "Elke Deen is buitengekomen."

    Gerelateerd: