Christophe Vandegoor: "Met Tom Steels verliest Quick Step-Alpha Vinyl zijn tactisch brein"

  Na de feestvreugde van de zege van Yves Lampaert volgde er ook een domper voor Quick Step-Alpha Vinyl. Ploegleider Tom Steels en persman Phil Lowe testten positief en moesten de Tour verlaten. "Er is zeker ongerustheid binnen de ploeg", weet Christophe Vandegoor.

  De onverwachte tijdritzege van Yves Lampaert zorgde vrijdag voor euforie binnen de blauwe brigade van Patrick Lefevere. Maar enkele uren later volgde er al een domper op die feestvreugde. Ploegleider Tom Steels testte positief op covid, zijn Tour zit erop. Davide Bramati is zijn vervanger in de volgwagen.

   

  Zaterdagochtend volgde er opnieuw slecht nieuws vanuit The Wolfpack. De Britse persman Phil Lowe, die na de tijdrit nog innig knuffelde met winnaar Lampaert, testte ook positief. "Zo is er zeker ongerustheid binnen de ploeg geslopen", vertelt radioreporter Christophe Vandegoor vanuit Denemarken. 

   

  Met Tom Steels verliest de Belgische formatie een cruciale pion achter de schermen. "Onderschat de tactische kunde van Tom Steels niet. Hij wordt alom gewaardeerd als het tactische brein binnen de familie van Quick Step-Alpha Vinyl."

  De laatste jaren in de klassiekers zit Wilfried Peeters aan het stuur, maar de man die de communicatie verzorgt en de tactische lijnen uitstuurt, is toch vooral Tom Steels

  Christophe Vandegoor

  "De laatste jaren in de klassiekers zit Wilfried Peeters aan het stuur, maar de man die de communicatie verzorgt en de tactische lijnen uitstuurt, is toch vooral Tom Steels.
  Ik wil  geen afbreuk doen aan Peeters of Bramati, maar Steels is toch de man die de cool bewaart en de tactische lijnen uitzet. Zijn verlies is niet onbelangrijk."


  Het coronabeestje blijft Quick Step-Alpha Vinyl zo al een tijdje achtervolgen, want eerder moest meesterknecht Tim Declercq ook al thuisblijven wegens een positieve test. "Dat wordt een beetje vervelend natuurlijk", zegt Vandegoor. We zijn nog maar net bezig aan de Tour en Declercq moest al thuisblijven. Plezant is dit alleszins niet."

  Gerelateerd:

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritKopenhagen - Kopenhagen13,2 kmLampaertLampaert
  2wegwedstrijdRoskilde - Nyborg199,2 kmJakobsenvan Aert
  3wegwedstrijdVejle - Sønderborg182 kmGroenewegenvan Aert
  4wegwedstrijdDuinkerke - Calais171,5 kmvan Aertvan Aert
  5wegwedstrijdLille - Arenberg157 kmClarkevan Aert
  6wegwedstrijdBinche - Longwy219,9 kmPogacarPogacar
  7wegwedstrijdsemi bergetappeTomblaine - La Planche des Belles Filles176,3 kmPogacarPogacar
  8wegwedstrijdsemi bergetappeDole - Lausanne186,3 kmvan AertPogacar
  9wegwedstrijdsemi bergetappeAigle - Châtel192,9 kmJungelsPogacar
  10wegwedstrijdsemi bergetappeMorzine - Megève145,1 kmCortPogacar
  11wegwedstrijdbergetappeAlbertville - Col du Granon151,7 kmVingegaardVingegaard
  12wegwedstrijdbergetappeBriançon - Alpe d'Huez165,1 kmPidcockVingegaard
  13wegwedstrijdsemi bergetappeLe Bourg-d'Oisans - Saint-Étienne192,6 kmPedersenVingegaard
  14wegwedstrijd