Verstappen werkt op zijn voorwaarden opnieuw mee aan populair "Drive to Survive" van Netflix

  Max Verstappen krijgt een prominentere rol in het vijfde seizoen van de populaire Netflix-serie Drive to Survive. De Nederlandse F1-piloot weigerde de afgelopen jaren mee te werken, vanwege de manier waarop de makers de piloten neerzetten

  Max Verstappen was nog wel te zien in de eerste twee seizoenen van Drive to Survive op Netflix, maar verdween van het toneel in seizoenen drie en vier. 

   

  De Nederlander weigerde nog mee te werken vanwege de manier waarop de makers de piloten neerzetten. Volgens Verstappen werden sommige gebeurtenissen overdreven gedramatiseerd en de onderlinge rivaliteit overdreven.

   

  Na een recent gesprek met de producenten staat Verstappen wel weer open voor een rol in de serie, maar dan wel op zijn voorwaarden. "We hebben een kort, maar goed gesprek gehad", zei Verstappen voorafgaand aan de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië op Silverstone. 

   

  "Ik wil wat meer inspraak hebben in de manier waarop ik word geportretteerd, in plaats van dat ik een interview geef en dat ik niet weet wat ze daarmee gaan doen. Het moet wat realistischer zijn en ik wil daar wat meer controle over hebben."

   

  Zo wil Verstappen vooraf zien welke beelden van hem worden opgenomen in de serie.

  "Deze serie helpt de populariteit van de sport"

  Drive to Survive is een gigantisch succes. De opnames voor seizoen vijf zijn volop  bezig.  

   

  De populariteit van het programma kan Verstappen niet ontgaan zijn. "Ik houd er niet van om op de voorgrond te staan, maar ik begrijp wel dat ze ook mij willen zien in Drive to Survive", aldus de Nederlandse wereldkampioen. 

   

  "Deze Netflix-serie helpt enorm voor de populariteit van de sport, zeker in de Verenigde Staten. Ik vind het niet erg om daar een rol in te spelen, maar dan wel op mijn voorwaarden. Het moet voor beide partijen goed zijn."

   

  "Soms weet je niet dat ze achter je met een camera lopen. Ik moet dan ook kunnen zeggen: sorry jongens, dit zorgt ervoor dat ik op een verkeerde manier word neergezet."