Ontgoochelde Wout van Aert (2e) is groot in de nederlaag: "Geen excuses, Lampaert was gewoon sneller"

  Toen Wout van Aert de tijd van Filippo Ganna van de tabellen veegde, dacht bijna iedereen dat het pleit beslecht was, maar dat was buiten Yves Lampaert gerekend. Ook Van Aert was verrast door zijn landgenoot: "Maar ik kan alleen maar chapeau zeggen."

  "Uiteraard kwam ik voor de winst", trapte een teleurgestelde Van Aert na de tijdrit een open deur in. "Ik had ook de snelste tijd aan de finish, al weet je dan natuurlijk dat het nog niet zeker, maar ik had toch al mooie namen geklopt."


  "Dan was het toch even schrikken dat Yves sneller was, maar ik kan alleen maar chapeau zeggen."


  "Dat ik sneller was dan Ganna en Pogacar? Daar koop ik niets mee. Het zou ook lullig zijn om nu te zeggen dat het aan de omstandigheden ligt. Iedereen heeft op een nat wegdek moeten rijden, ik denk dat Yves gewoon sneller was."


  Van Aert was zoals verwacht op de afspraak, van irritatie aan de knie leek niets meer te merken. "Ik had wel een goed gevoel. Ik denk dat ik in de bochten niet overdreven snel ging, maar wel goede lijnen reed."


  "Ik denk dat ik mezelf daar niets te verwijten heb. Op de lange stukken had ik ook het goede gevoel, het ging daar vooruit."

  Het zou lullig zijn om het weer als excuus in te roepen. Iedereen heeft op nat wegdek moeten rijden, Yves was gewoon sneller.

  Wout van Aert

  Wat dacht Van Aert toen Lampaert onder zijn tijd dook? "Ik dacht na de aankomst eigenlijk niets", vertelde Van Aert.

   

  "Ik wist dat op papier Yves eigenlijk de laatste echte specialist was, maar we moesten sowieso afwachten. Ik keek uit naar zijn tijd en dat was blijkbaar met recht en reden."


  De weersomstandigheden speelden zoals verwacht een rol. Zo droogde na de passage van Van Aert en co het parcours een beetje op. 

   

  "Het is nu inderdaad wat droger, maar de weg is altijd nat geweest. Ik ben er geen fan van om achteraf zulke dingen in te roepen."

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Yves LampaertQST15:17
  2Wout van AertTJV+5
  3Tadej PogacarUAD+7
  4Filippo GannaIGD+10
  5Mathieu van der PoelADC+13
  6Mads PedersenTFS+15
  7Jonas VingegaardTJV+15
  8Primož RoglicTJV+16
  9Bauke MollemaTFS+17
  10Dylan TeunsTBV+20