Ga naar de inhoud

Elise Mertens treft Ons Jabeur in 4e ronde: "Een buitengewone speelster, maar ik sta er ook"

De aanloop naar Wimbledon was niet goed voor Elise Mertens, maar Wimbledon zelf is voorlopig een voltreffer.

Elise Mertens versloeg in de vorige ronde een voormalige nummer 1 van de wereld, Angelique Kerber. In haar 1/8e finale vandaag wacht het nummer 2 van dit moment, Ons Jabeur. "Een buitengewone speelster", weet ze zelf. Het parcours van onze landgenote op Wimbledon is uitdagend, maar Mertens zelf is dan weer "zelfverzekerder" dan voorheen. Dat belooft.

Elise Mertens (WTA-31) heeft zich vrijdag ten koste van de Duitse Angelique Kerber (WTA-19) gekwalificeerd voor de vierde ronde op Wimbledon. 

 

"Ik heb een zeer goede match gespeeld", verklaarde ze na de met 6-4 en 7-5 gewonnen partij tegen de drievoudige grandslamkampioene, waaronder Wimbledon in 2018.

 

"Ik had niet verwacht dat het zo goed ging zijn. Maar het begin van de partij gaf me hoop en in de tweede set kon ik een goede comeback bewerkstelligen. Mijn spelniveau was veel beter dan de laatste twee à drie dagen. Dat is een goed teken, ik hoop dat het crescendo blijft gaan."

Zoals ik na mijn tweede ronde zei: je moet nooit opgeven en blijven vechten

Elise Mertens

Mertens zal haar niveau wellicht nog moeten opkrikken, want nu wacht het Tunesische derde reekshoofd Ons Jabeur (WTA-2). Mertens speelde al één keer eerder tegen Jabeur. Vorig jaar trok ze met 6-3 en 7-5 aan het langste eind op de US Open. Maar de Tunesische is in vorm. Ze won vorige maand nog het WTA-toernooi van Berlijn.

"Jabeur is een buitengewone speelster", stelde Mertens. "Ze heeft de afgelopen maanden zeer goede resultaten behaald (met ook nog eindzeges in Madrid en finales in Charleston en Rome, red)."

 

"Maar ik sta er ook. Ik ben hier om een goede match te spelen. En ik ben duidelijk zelfverzekerder na die overwinning tegen Kerber. Zoals ik na mijn tweede ronde zei: je moet nooit opgeven en blijven vechten."