Dylan Teuns knap 10e in tijdrit: "Zou zonde zijn als die Bahrain-heisa mij alles afpakt"

  Het zijn niet bepaald leuke dagen voor Dylan Teuns. Met zijn ploeg Bahrain Victorious kreeg onze landgenoot donderdag nog de politie over de vloer. De focus herleggen naar de openingstijdrit was dan ook niet makkelijk, al deed hij het met een 10e plaats uitstekend. "Dit mag zo snel mogelijk voorbij zijn", reageerde hij.

  Eerder vandaag kwam Europol nog met het nieuws naar buiten dat er een grootschalig en internationaal dopingonderzoek gevoerd wordt naar Bahrain Victorious.

   

  Voor de renners van het team was het dan ook geen gemakkelijke opgave om het beste van zichzelf te geven in de openingstijdrit. Ondanks alles deed Dylan Teuns het uitstekend, hij werd 10e.

   

  "Mentaal is dit niet gemakkelijk", reageerde een aangeslagen Teuns bij Wielerflits. "Het is ook geen gemakkelijk onderwerp om over te praten. Je verwacht je daar niet aan. Na de Waalse Pijl was ik een held, nu word ik afgemaakt."

  Na de Waalse Pijl was ik een held, nu word ik afgemaakt.

  Dylan Teuns

  "Ik heb na de klassiekers hiernaartoe gewerkt. De conditie is ook goed. Het zou zonde zijn als ik me dat allemaal liet afpakken door de omstandigheden."


  "Of het een invloed heeft gehad op mij? Het speelde deze ochtend wel in mijn hoofd. Ik heb vlak voor de tijdrit mijn hoofd leeggemaakt en even aan andere dingen gedacht. Ik heb me dan zo goed mogelijk voorbereid."


  "De etappes die ik heb aangekruist zijn nog enkele dagen verwijderd. Maar we weten niet hoelang deze heisa zal aanslepen. Voor mij mag het zo rap mogelijk voorbij zijn", besloot hij.

  Gerelateerd:

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Yves LampaertQST15:17
  2Wout van AertTJV+5
  3Tadej PogacarUAD+7
  4Filippo GannaIGD+10
  5Mathieu van der PoelADC+13
  6Mads PedersenTFS+15
  7Jonas VingegaardTJV+15
  8Primož RoglicTJV+16
  9Bauke MollemaTFS+17
  10Dylan TeunsTBV+20