Florian Vermeersch onder de indruk van Tour-gekte: "Kippenvel. Dit heb ik nog niet meegemaakt"

  De Tour de France rijden: een "kinderdroom" die morgen in vervulling zal gaan voor Vermeersch.

  Voor alles een eerste keer. Zo staat Florian Vermeersch morgen voor zijn eerste Grand Départ. Tot "kippenvel" bewogen door de mensenmassa, verklapte onze 23-jarige landgenoot gisteren op de ploegvoorstelling alvast zijn doel voor de Tour de France: "Ik heb de kassei-etappe aangekruist."

  Florian Vermeersch maakt morgen zijn debuut in de Tour de France. "Ik ben trots op mezelf. Het is een kinderdroom die uitkomt", vertelt Vermeersch over zijn eerste deelname. 


  "Een van de redenen waarom ik ooit ben beginnen koersen, was om de Ronde van Frankrijk te kunnen rijden. Een speciaal moment dat ik nu ook effectief zal starten."

   

  De eerste kennismaking met de Tour-gekte in Kopenhagen smaakte alvast naar meer.


  "Ik kreeg kippenvel op het podium bij de ploegvoorstelling. In ons team hebben we met Andreas Kron een thuisrijder. Dat hij hier geliefd is, was enorm voelbaar. Een kippenvelmoment."

   Ik heb de kassei-etappe alvast aangekruist

  Florian Vermeersch, Lotto-Soudal

  Dat belooft voor de komende dagen. In de fietsstad Kopenhagen is er enorm veel belangstelling voor de Tour. "Zoiets heb ik nog niet veel meegemaakt. En ik heb de Ronde van Vlaanderen al gereden ... Ik hoop dat het hier qua beleving elke dag een Ronde van Vlaanderen wordt."


  Onze landgenoot is niet enkel naar Denemarken getrokken om er naar het publiek te kijken. Ook het publiek heeft met Vermeersch iets om naar uit te kijken in de eerste week. 

   

  "Er liggen inderdaad kansen, zowel voor mij persoonlijk als voor de ploeg. Ik heb de kassei-etappe alvast aangekruist, en met Caleb Ewan hebben we een serieuze troef in de spurt-ritten."

  tourmanager 2022

  Jouw ploeg ook aan de start?
  Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Tourmanager van 2022!