Ga naar de inhoud

Bernie Ecclestone doet verbijsterende uitspraken over Poetin: "Zou nog steeds kogel voor hem opvangen"

Het zijn geen goeie weken voor de iconen van de Formule 1. Na Nelson Piquet deed nu ook voormalig topman Bernie Ecclestone enkele opzienbarende uitspraken. In een interview verdedigde hij de Russische invasie geleid door zijn boezemvriend Vladimir Poetin. "Zelenski wil blijkbaar nog steeds een comedian blijven."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het lijstje schandalen rond Bernie Ecclestone is lang. En op 91-jarige leeftijd doet de Brit daar nu nog een hoofdstuk bij.

 

De voormalige topman van de Formule 1 was vandaag te gast in de ochtendshow Good Morning Britain. Een gesprek waarin Ecclestone vanuit het zonnige Ibiza ook sprak over zijn hechte relatie met de Russische president Vladimir Poetin.

 

Alleen: Ecclestone deed geen afstand van de militaire operatie geleid door zijn boezemvriend. Integendeel.

Ik geloof dat Poetin het goede doet voor Rusland.

Bernie Ecclestone

"Poetin is een klassekerel", verzekerde Ecclestone. "Ik zou nog steeds een kogel voor hem opvangen. En ik geloof dat hij het goede doet voor Rusland. Zakenmensen, zoals ikzelf, maken nu eenmaal soms fouten. Hij moet nu het beste doen om uit deze situatie te geraken."

 

Ecclestone deelde zelfs een sneer uit naar de Oekraïense president Volodimir Zelenski. "Hij was eerst een comedian zeker? Blijkbaar wil hij zich nog steeds zo gedragen. De oorlog had anders kunnen lopen als hij gewoon had gesproken met Poetin."

 

De uitspraken brengen de Formule 1, enkele dagen na het schandaal rond Nelson Piquet, opnieuw in verlegenheid.

 

En dus moest er opnieuw een officiële reactie uitgestuurd worden: “Het zijn zijn persoonlijke opvattingen en staan ​​in schril contrast met de moderne waarden van onze sport."