Ga naar de inhoud

Belgische jumpingploeg eindigt 2e in prestigieuze landenprijs van Aken

De Belgische jumpingploeg is op het Wereldfestival van de Paardensport in Aken als tweede geëindigd in de landenprijs en lijkt daarmee klaar voor het wereldkampioenschap, dat van 6 tot 14 augustus in het Deense Herning wordt georganiseerd. Thuisland Duitsland mocht als winnaar de ereronde rijden.

België streed tot de laatste ruiter mee voor de overwinning. Gregory Wathelet moest als slotruiter daarvoor met Nevados S een nulronde op de tabellen brengen en dat leek te lukken. 

 

Maar bij de voorlaatste hindernis, de driesprong, stootte het duo bij de middelste sprong toch nog een balk af waardoor ons land op 8 strafpunten uitkwam. De Duitsers hadden zo de zege op zak want zij konden niet hoger uitkomen dan 5 strafpunten.

 

Uitblinker van het Belgische team werd Jérôme Guéry met Quel Homme de Hus, die twee keer foutloos bleven en zich op die manier opwierpen als certitude voor het WK in Herning. 

 

Startruiter Nicola Philippaerts rondde met het 12-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Katanga van het Dingeshof de eerste ronde af met vier strafpunten. 

 

Wilm Vermeir zette vervolgens met de 14-jarige BWP-ruin IQ van het Steentje het schrapresultaat van 8 strafpunten achter de naam en Gregory Wathelet/Nevados S bleven foutloos in die eerste ronde. Met een tussentotaal van 4 strafpunten stond België toen al op een derde plaats.

 

Met een tweede plaats op de meest prestigieuze landenprijs van de wereld mag de Belgische jumpingploeg in ieder geval met vertrouwen het WK tegemoet zien.