Ga naar de inhoud

"Grootste ontgoocheling was vorige week": Greg Van Avermaet relativeert 2e niet-selectie

Greg Van Avermaet werd de voorbije dagen van de ene emotie naar de andere geslingerd. De renner van AG2R kreeg vorige week te horen dat hij niet naar de Tour mocht, een enorme opdoffer. Maar door een "licht" positieve coronatest van Bob Jungels op woensdag zou hij dan toch mogen opdraven. Jungels blijkt na een nieuwe test dan toch negatief...

En dus is het eindverdict voor Greg Van Avermaet dat hij thuisblijft van de Tour. Toch kan hij deze tweede ontgoocheling beter plaatsen. 

 

"Ik wist dat ik eerste reserve was en dat de kans bestond dat ik opgeroepen kon worden gezien de huidige Corona-opstoot. Ik had ergens het gevoel dat ik ging moeten gaan."

 

"Maar toen de ploeg me woensdagmiddag belde, voelde dat eerst eigenaardig omdat ik de klik al gemaakt had om thuis te blijven. Dan moet je weer je valies beginnen maken en ben ik nog gaan losrijden."

Het is eigenaardig, maar gezien de omstandigheden begrijp ik het wel

Uiteindelijk werd het telefoontje van de bevestiging er dan toch eentje om thuis te blijven. Donderdagmiddag kwam het nieuws dat Jungels bij de nieuwe test niet meer besmettelijk is en mag starten in de individuele tijdrit.


"Het is eigenaardig, maar gezien de omstandigheden begrijp ik het wel. De grootste ontgoocheling was er vorige week. Nu werd ik een beetje van links naar rechts getrokken, maar ontgoocheld ben ik nu niet. Ik probeerde er zo vlak mogelijk naar te kijken en geen standpunt in te nemen."

Ook voor de familie van Van Avermaet was het wennen aan de nieuwe situatie en de wijzigende omstandigheden. 

"Mijn familie was intussen al ingesteld op het feit dat papa thuis zou zijn in juli. De vakantie in Spanje hebben we gelukkig niet afgezegd. Ik ga gewoon mee met het gezin."

 

Of Van Avermaet naar de Tour zal kijken? "Ik zal de laatste kilometers wel kijken, maar ga me er geen hele namiddag voor in de zetel zetten. Als er op vakantie misschien niet te veel te beleven valt, dan zal ik de TV wel eens opzetten."

En de volgende koers? 

"Dat is de Ronde van Wallonië vanaf 23 juli."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.