Ga naar de inhoud

Sportief manager Merijn Zeeman van Jumbo-Visma heeft corona: "Ploeg vanachter computer leiden"

Merijn Zeeman is de sportieve baas van Wout van Aert en co.

Het coronavirus blijft toeslaan in het peloton. Ook bij de ploegen die uiterst voorzichtig te werk gaan. Zo testte Merijn Zeeman, de sportieve baas van Wout van Aert en co. positief. Hij zal de Tour-ploeg van Jumbo-Visma voorlopig vanachter zijn computer leiden.

Het coronavirus lijkt Jumbo-Visma dit jaar speciaal te overvallen (al hebben verschillende ploegen er last van). Zo staakte de Nederlandse wielerformatie in januari zijn trainingskamp na een positieve coronatest.

Jumbo-Visma gaat dan ook heel omzichtig met de materie om. Maar dat sluit niet alles uit. Zo miste topfavoriet Wout van Aert de Ronde van Vlaanderen door corona.

En in de recente Ronde van Zwitserland halverwege deze maand waren er 4 coronagevallen bij het Nederlandse team (zonder namen te noemen).

En nu heeft corona dus ook de sportieve baas te pakken. "Jammer genoeg", tweettte Zeeman. "Er is geen andere optie dan het team in de Tour vanachter de computer te leiden tot ik helemaal hersteld ben. Hopelijk kan ik snel weer aansluiten bij het team."

Jumbo-Visma heeft grote ambities voor de Tour met kopmannen Primoz Roglic en Jonas Vingegaard voor het algemene klassement en Wout van Aert voor groen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de tourmanager 2022!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Tourmanager van 2022!
Stel je ploeg samen