Ga naar de inhoud

Mechelse politie legt bezoekende fans "buscombiregeling" op in derby's tussen Racing en beloften van KV

De fans van Racing Mechelen mogen met maximaal 22 bussen naar KV Mechelen afzakken.

Komend seizoen staan in de 2e amateurklasse derby's tussen Racing Mechelen en de beloften van KV Mechelen op de agenda. De Mechelse politiezone heeft de wedstrijden het label "verhoogd veiligheidsrisico" meegegeven. Bezoekende supporters mogen niet te voet naar het stadion, maar worden in een beperkt aantal bussen naar de wedstrijd gebracht.

Probeer volgend seizoen niet te voet, met de fiets of met de auto naar de derby tussen Racing Mechelen en de beloften van KV Mechelen te gaan als bezoekende fan. 

 

De politiezone van Mechelen-Willebroek heeft een "buscombiregeling" voorzien voor de uitsupporters om eventuele conflicten buiten het stadion te voorkomen. 

 

Concreet betekent de maatregel dat enkel bezoekende fans die met de ingelegde bussen naar de wedstrijd gevoerd worden, ook binnen mogen. Op RC Mechelen mogen maximaal 10 bussen komen, op KV mogen 22 bussen met Racing-fans geparkeerd worden.

 

Een opmerkelijke veiligheidsregel van de politie. Dat wanneer de afstand tussen beide stadions ruwweg anderhalve kilometer bedraagt. Te voet zouden beide supportersgroepen elkaars stadion in een tiental minuten bereiken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.