Ga naar de inhoud

Wereldrecord: Sydney McLaughlin gaat met 51"41 nog wat sneller op de 400 meter horden

Sydney McLaughlin heeft haar plafond nog niet bereikt.

Sydney McLaughlin is helemaal klaar voor het WK atletiek dat op 15 juli van start gaat in Eugene (VS). De Amerikaanse snelde op de nationale trials in Eugene naar een wereldrecord op de 400 meter horden. Met 51"41 ging ze nog 5 honderdsten sneller dan haar eigen record.

Sydney McLaughlin is nog altijd maar 22 jaar, maar de Amerikaanse is nu al een kanjer op de 400 meter horden.

 

Op de Spelen in Tokio won ze goud op de 400 meter horden in 51"46, maar afgelopen nacht (onze tijd) ging ze op de Amerikaanse kampioenschappen dus nog eens 5 honderdsten sneller.

 

De piste in Eugene, waar over 3 weken het WK begint, ligt McLaughlin duidelijk goed.

 

Op de olympische trials vorig jaar vestigde ze er al een wereldrecord met 51"90, een tijd die in Tokio verbeterd werd en nu dus opnieuw.

 

"Als ik hier kom, dan voel ik dat er iets geweldigs kan gebeuren", glimlachte de olympische kampioene van Tokio.

 

"Dit is een goed teken van waar ik sta. Hopelijk kan ik nu nog een beetje verbeteren", waarschuwde ze de concurrentie.

 

Uittredend wereldkampioene Dalilah Muhammad zal de boodschap begrepen hebben. Zij was er door een blessure niet bij op de trials, maar beschikt wel over een wildcard voor het WK. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen laatste kunstje van Allyson Felix

Op de trials kon Allyson Felix zich niet verzekeren van een WK-ticket op de 400 meter. Felix, 36 jaar, was eerlijk in haar analyse: "Dit bevestigt dat ik de juiste beslissing heb genomen om na dit seizoen te stoppen."


"Er is niets aan te doen. Voor het eerst had ik het gevoel dat ik niet kon vechten. Je moet dat gewoon eerlijk durven toegeven", zei de Amerikaanse, goed voor 11 olympische medailles. Op het WK zal ze wellicht nog in actie komen met de aflossingsploeg.