Ga naar de inhoud

Het BK in 5 fases: een gretige Sep Vanmarcke, een verrassende Remco Evenepoel en dan toch Tim Merlier

Akkoord, het was een vlak parcours. Maar daarom was het niet minder spannend. Er werd slag om slinger gedemarreerd, groepjes scheurden en kwamen weer bij elkaar. Kortom: koersen met open vizier en met een sprinter als winnaar. 

Fase 1: Grote breuk in de Moeren, Evenepoel mist de slag

De passage door de Moeren kwam al heel vroeg op de middag, maar er werd wel meteen gekoerst. Het gevolg: een stevige breuk in het peloton. 

 

In het eerste deel van het peloton is Lotto Soudal goed vertegenwoordigd. Kopman Arnaud De Lie is op de afspraak, ook Jasper Philipsen en Tim Merlier zijn erbij. 

 

In peloton twee zijn het de renners van Intermarché-Wanty-Gobert die de leiding nemen. Zij hebben de slag gemist, net als Remco Evenepoel. 

Fase 2: Sep Vanmarcke maakt koers. Kopgroep van 11 zonder Arnaud De Lie

Vooraan in koers wordt er slag om slinger gedemarreerd. Vooral Sep Vanmarcke kent een goede dag. Onder zijn impuls gaat een kopgroep van 11 de finale in.

 

Opvallende afwezige: Arnaud De Lie. Het sein voor Lotto Soudal om te beginnen werken in de achtergrond.

Fase 3: Verrassing?! Dan toch Evenepoel vanuit de achtergrond?

De groep met Lotto Soudal schrikt zich een hoedje in de achtervolging op de restanten van de koplopers (Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven), want plots duikt de groep met Evenepoel weer op. 

 

En Evenepoel zou Evenepoel niet zijn als hij zijn kans niet zou wagen. Hij trekt naar Vanmarcke en Stuyven en demarreert. Die moeten harken om Evenepoel bij te houden. Is een solo mogelijk? 

Fase 4: Koplopers worden gegrepen, op naar de sprint in een chaotische finale

Maar Remco Evenepoel geraakt niet los. Hij staakt zijn poging om er een solo van te maken. 

 

Op 4 kilometer van de finish komt alles weer samen en is het duidelijk dat er gesprint zal worden. Alle favorieten zitten erbij: Philipsen, De Lie, Dupont, Merlier, ...

Fase 5: Tim Merlier wint de sprint

De man van Alpecin-Fenix is Belgisch kampioen. 

Proficiat!