Ga naar de inhoud

Belgian Lions bereiden WK-kwalificatie voor met zege in oefenpot tegen Nederland

De Belgian Lions (archieffoto) wonnen na een thriller het burenduel tegen Nederland.

De Belgian Lions hebben net als hun 3x3-collega's een succesvolle zaterdag beleefd. De nationale basketbalmannen wonnen in een oefenwedstrijd nipt van Nederland met 73-71. De Lions beginnen donderdag aan een tweeluik in hun WK-kwalificatie.

Het zijn tegenwoordig voor de 3x3 Lions die het mooie weer maken, maar ook de "groot veld"-Lions hebben zaterdag een mooie overwinning geboekt. Tegen de buren uit Nederland stonden ze halfweg nog met 38-41 in het krijt.

 

Sam Van Rossom, Retin Obasohan, Pierre-Antoine Gillet en Jean-Marc Mwema waren allemaal niet van de partij. Thibault Vanderhaegen, Seppe D'Espallier en Roby Rogiers versierden dan weer hun eerste cap.   

 

Vlak voor het einde hielden beide naties elkaar nog met 71-71 in bedwang. Manu Lecomte scoorde  zeven seconden voor tijd de lay-up van de overwinning. Jito Kok, ex-Mechelen en Charleroi, slaagde er niet in om op de buzzer alsnog gelijk te maken. 

 

De wedstrijd tegen Nederland deed dienst als voorbereiding op het aankomende tweeluik tegen Slovakije (30 juni in Bergen) en Servië (3 juli) in de kwalificaties voor het WK van 2023.   

 

Voorlopig bekleden de Lions de derde plaats in groep A in de eerste kwalificatieronde. Als ze winnen tegen Slovakije, stoten ze samen met Griekenland, Turkije en Groot-Brittannië uit groep B door naar de volgende ronde.